Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner samt finns i de gräddpatroner som säljs till varje sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt alias lustgas är en ofärgad gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var också bekant för att ha upptäckt syrgasen cirka ett år före. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flertal, det var ett fason att förlusta sig på olika fester.

Men under år 1844 började man använda dikväveoxid till medicinska avsikt, en utav den första registrerade användningen utav lustgas var utav tandläkaren vid namnet Horace Wells, som brukade det för att bedöva sin smärta från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att använda metoden utav lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bliva luftig samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner innehar funnits länge ute på marknaden, men den första versionen utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna kolsyrat vatten i flaskor. Nuförtiden är bubbelvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs ännu produkter som Sodastreamers för de som önskar att anordna kolsyrat mineralvatten i hemmet när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden idag är gräddsifoner bland de populäraste samt används runt om i annorlunda restauranger samt konditorier. Att begagna en gräddsifon hjälper en att få en perfekt vispad grädde som man kan begagna till allehanda kokkonst och bakelser som en fastlagsbulle.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som har bestämt sej för att köpa en. Totalt enkelt utgör en gräddsifon utav en burk, handtag samt patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man inhandlat i en av flera mataffärer som finns tillgängliga, är det blott att fylla sin behållare med grädde. Därnäst tar man en av de lustgaspatroner man har samt skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner via nätet. När detta är avklarat är det blott att pressa handtaget samt låta grädden komma ut från behållare och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden och förvandlas till en lätt skum form.

Förutom att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, är denna alster också med flera andra fördelar såsom att den kan lätt förvara grädden man innehar just vispat. Detta är speciellt tack vare att de andra val när man vill vispa grädde, som valet utav en elvisp inte kommer att förvara vispgrädden man just fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde efter ha t. ex. gjort GI födoämnen samt lägger det i en bunke där den vanligtvis kommer att torka alternativt bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna burk samt stå sig den perfekt för nästa användning.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % behöver den homogeniseras. Homogenisering är nödvändigt för att grädden inte skall skikta sig.

Grädde blir lätt och redo för användning direkt med hjälp utav en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.