Dekorera fint med en gräddsifon

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner samt gräddpatroner finns till bra priser på http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara svårt att låta bli att skapa vackra efterrätter. Detta är ett verktyg som man får en så stor användning av eftersom det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli tjock på nolltid och den kan likaså skumma och tjockna till såser så att man får vacker servering.

lustgaspatroner

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan alternativt eventuellt på fruktfatet så är det ju viktigt att man får en bedårande klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man kan hända använder sig av smaksatt grädde eller så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så funkar en gräddsifon perfekt och ger det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste inte alls hålla sig till vispgrädde. Du kan fylla sifonen med vilken sås som helst och därefter få till kunnig servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på restaurang! gräddvispen. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den noggrannhet som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka eller på ett fat på ett sätt som gör att det sannerligen ser proffsigt ut.

Ifall man serverar plättar alternativt pannkakor så kan man vara noggrann med att det inte blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man möjligen även har färgsatt för att erhålla ännu mer effekt. Detta kan vara bra då man kanske håller en diet alternativt då man ej vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med det här verktyget är att det blir så mycket enklare att jobba i köket. När man väl inser samtliga användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ideligen fram och det gäller att se till att den hela tiden är laddad med lustgas så att man kan spraya och fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns dessvärre en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan nyttja sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Det här är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju dessutom på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det icke blir så farligt att andas in gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver icke inhalera mycket för att få sig en skrattattack av det här.

Om man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ideligen inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det alltså att man sätter upp klara stadgar för hur husets gräddsifon ska användas. Om inget annat så vill man ju ej hitta sifonen med tomma patroner då man ska svänga ihop ett fantastiskt fruktfat med smaksatt grädde.