Blii form med GI mat recept

Söker du ett sätt att komma vältränad före sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI mat står för Glykemiskt Förteckning. Det är ett mått som man använder för att se hur fort anatomin bryter ner kolhydraterna i somliga födoämnen alternativt rätter. Desto högre GI man har, desto snabbare bryts maten ned. GI födoämnen är ett sätt att gå minska kilon samt konsumera hälsosammare.

Det är flertal recept man kan komma genom internet för annorlunda GI maträtter, beroende på det man diggar. Det är blott att besöka de portaler som offererar olika recept och börja välja.

Flera utav de recept som är att få numera via webben använder också grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flertal nyttjar i sina rätter alternativt bakelser. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % innehar dess fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas på grund av detta vispgrädde.

Det är flera annorlunda fason att fixa vispad grädde. Bland annat är därnäst ett par ex, som är de vanligaste sätten som människor runt om i världen väljer vid t. ex. kokkonst utav GI föda:

Vanlig handvisp

Att begagna sej av en vanlig handvisp när man önskar äga vispad grädde är något som flera väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, färger samt material som plast alternativt metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får smärta i armen.

Ström visp

Efter är det även valet utav en elvisp som de mesta hem i Sverige allaredan innehar. Man kan lätt inhandla denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den alster som rekommenderas av flera när det handlar om att vispa grädde och är väldigt användbar samt effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en burk, handtag samt en patron. Patronerna har lustgas som gör grädden luftig. När man vill göra en snabb vispad grädde för något man kanske bakar eller lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde samt gänga på en av dina lustgaspatroner.
Därnäst kommer grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara lätt, exakt som man alltid vill ha att den skall vara, när det är väl vispad, perfekt för GI föda eller bakverk.

En gräddsifon kan man skaffa genom allehanda hemsidor på internet samt dem brukar ej kosta så mycket. Samt med produkten kommer även flera fördelar inkluderat, såsom att den är liten samt tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den skall vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett upphov till nedbrytning av fetter.

Bereda din GI mat i hushållet och använd en gräddsifon vid behov av flink, fluffig grädde.