Använd banangrädde till tårtan

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak från banan har flera användningsområden och tack vare att den är helt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. vispgrädde arom
Aromhusets gräddarom med smak från banan är sannerligen inget undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt smak av banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig aningen för mycket av den smaksatta grädden före den tillförs på tårtan. Det gör självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Så klart har gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att äta sund, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak av banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver omkring 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid utmynna i lite främmande eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå och röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i kulören. Allihopa är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller nytta.

Vill man producera hemgjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går även att kombinera för att få till exempel glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med lite mer exotisk arom och oerhört spännande grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.