Använd banangrädde till tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom från banan har flera användningsområden och tack vare att den är fullkomligt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är sannerligen inget särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom från banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande delikat och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det åstadkommer förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det. Klicklänk till mer info.

Naturligtvis äger gräddaromerna fler användningsområden än enbart till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att äta hälsosam, naturell yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver uppskattningsvis 1,5 ml arom för ultimata verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha en aning mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i en aning besynnerlig eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär samt jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar förmodligen ändå första position vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att förena för att erhålla till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en kategori för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön färg.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt Stevia kan man själv tillverka fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet.