Få bort mossa i gräsmattan med en ändamålsenlig spridarramp på vattenkannan

Våren kommer och det luktar sol, förväntan, majbrasa samt mossa. En del tycker om den här doften som påminner om skog samt natur medan andra är intill att flyga i taket då mossans distinkta lukt når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat samt vatten samt en användbar spridarramp.

köpa ejektordunk till bra pris

Fäst en spridarramp på vattenkannan och döda mossan!

Nuförtiden så är det många som använder sig av järnvitriol därför att få bort mossa i gräsmattan. Detta är ett salt som dödar mossa och som också är enastående för gräset. Järnsulfat mot sniglar är också rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man således åtskilliga fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker ej om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har troligen en okomplicerad pip eller en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hallå till det fina gräset

Flera undrar ifall man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det snyggt. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff fiende som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att granska lite mer om vad mossan ej tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är nämligen ett nyckelord som du ska observera.

Börja med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller köp järnsulfat. Nästa moment blir att mixa rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här borde du göra utomhus med en bra skopa och god föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå sakta över gräset samtidigt som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat samt vatten. Det här är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara ganska behaglig att åstadkomma en förtjusande vårdag.

Både spridarramp samt järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns också en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allting som behövs

Den här typen av mossbekämpning är användbar och effektiv och det räcker att du gör den en gång på våren före gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger innan du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten men tänk på att du även ska göra livet besvärligt för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Klicka Här för mer information ogräs i gräsmattan..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att ta bort mossa på stenplattor med samma medel, eller med Bensaltensid eller Fulstopp om det är ljusa plattor. Din tomt kommer både se och må bättre.