Vilken typ av bakterier och virus är cononavirus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Det nya viruset orsakar rädsla.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Till skillnad från vanlig influensa som är smittsam under några dagars tid kan cononaviruset smitta långt innan några symtom ens blir märkbara. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Värk och feber är bara en del av symtomen. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Stärk ditt immunförsvar genom att äta C-vitamin. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Om du blir smittad kan du öka dosen till 4 – 5 gram.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. Blir man smittad ökar dom till 15 ml per timme. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Prova att spraya det på livsmedel. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Anders Tegnell råder oss att hosta i armvecket. Det är svårt att veta var smittan hamnar då.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

När vi fick veta om cononavirus i Sverige var det många som köpte en massa handsprit mot virus. Apoteken fick slut på handsprit. Vissa bakterier överlever handspriten. Om du vill bekämpa corona så ska du inte välja handspriten.

Det är mycket bättre att välja en desinfektionsmedel livsmedel desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Dessutom vill du ha något som är skonsamt mot din hud. Produkter med alkohol torkar lätt ut huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

En handtvätt räcker oftast långt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Produkten köps enklast via Antibakteriell Handtvål. Tvätta händerna under minst 20 sekunder. Det är viktigt att barnen förstår hur man tvättar händerna och hur man använder en antibakteriell tvål.

Har du ytdesinfektion hemma?

Håll rent från bakterier och virus. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Vi måste hålla oss lugna

Ditt immunförsvar kan försvagas av stress. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!