Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Vissa saker kan man ju inte vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Att ha bikarbonat hemma är någonting som man inte kan överskatta.

bikarbonat

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Det är viktigt att du inte misstar det för att vara natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Nu ska vi fördjupa oss i vad man kan använda bikarbonatet till.

Använd bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Din magsyra har ett lågt PH-värde. bakpulver Det måste vara så för att fungera på ett bra sätt. För att motverka det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked bikarbonatet i vatten och drick. Gör detta innan du äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Om det inte är rent mår man inte bra

Lite smuts skadar inte men det får inte ta överhand. Du tar bort bakterier enkelt med bikarbonat.

Det är lika enkelt att ta bort fettfläckar. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Köp hem storpack om du ska städa mycket.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

Till stora delar är det samma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det är oftast svagare än det rena.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Bikarbonatet ger bäst effekt om det är en syrligare smet som ska jäsas. Lite filmjölk blir bra. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.