Sovtex – varning för oseriöst postorderföretag Sovtex AB, Metallgatan 21A, 262 72 Ängelholm

Denna information var först publicerad på http://katjon.com Länka gärna till originalartikeln så detta får ett slut.

Varning för företaget Sovtex AB.

Företaget Sovtex AB har kommit på en egen typ av bedrägeri faktura.

Utan föregående kontakt eller varning lämnar man in ett påhittat ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogden. Det är på minst 300 kr + lagstadgade påminnelseavgifter, “inkasseringskostnader”, dröjsmålsränta 26% etc. så man hamnar betydligt över 1000 kr. Någon produkt har varken beställts eller levererats.

Man påstår att “kunden” beställt produkter och sedan inte löst ut dem. I deras webshops långa “villkor” villkoras att om man inte löser ut sina varor så har Sovtex rätt att ta ut en avgift på minimum 300 kr för detta.

Det är denna “avgift” man sänder till KFM. Man hävdar då också att “kunden” (dvs. offret) inte hämtat ut eller mottagit sin beställning och ignorerat påminnelser.

När sedan “kunden” kontaktar Sovtex och säger att vi har inte beställt så säger man helt fräck att det har ni visst, man har dessutom fått inkassopåminnelser flera gånger.

Bara skicka pengarna så blir det ingen betalningsanmärkning – eller så tar vi detta till Tingsrätten.

Betalar man inte går Sovtex vidare till rättegång! Sovtex kan närvara sig via telefon och kan genomföra detta över hela landet.

Vid kallelse till förberedande förhandling I Tingsrätten betalar som regel den drabbade som vägrat så långt.

Polisanmälan är hjälper inte, anmälan avskrivs förmodligen omgående. I tingsrätten skall köparen bevisa att man inte beställt, inte fått påminnelser. Sovtex behöver knappast bevisa något alls, inga varor har ju lämnats över. Tingsrätten är van att dömma dåliga betalare och fenomenet felaktiga krav är nytt.

Då det är ogörligt för drabbade att bevisa att Sovtex AB konstruerar alltihop kan Sovtex fortsätta denna verksamhet utan rättslig påföljd.

Det står mycket på Internet om AB Sovtex, bl.a. har man skickat varor som prov utan kostnad till en välrenomerad bloggare. Sedan hotat bloggaren att skriva att varorna var jättebra och länka till Sovtex. I stället publiserade bloggaren på sin blogg: http://www.ekostil.se/2013/05/oppet-brev-till-sovtex-hot-ok-for-att-skriva-blogginlagg/.

Oanvändbara Sovtex produkter: http://www.svartlista.se/index.php/shopping-butiker/sovtex.html

Därför denna Sovtex AB varning: undvik Sovtex AB för att slippa bekymmer (deras behandling av kunder är riktigt dålig) och för att sådana här företag skall man inte ge sina pengar.