slushmix.se har fått ny design utav en artist som ”bor i skogen”

Vår nyanställda webmaster kom släpande med en kamrat för två veckor sedan, med en konstnär som i ”vanligt” folks ögon bor i skogen.

Hon nämnde att kamraten hade synpunkter på vår sajt minsajt. com och ville visa oss skillnaden mellan hyfsad design samt bäst form för www.slushmix.se.

(Det var ju härligt att hon klassade vår befintliga design som god och ej som kass).

Vår skogskonstnär började med att förklara att skillnaden emellan bra och attraherande form från en designers synsätt är lätt: estetik.

Placera två webbplatser före en professionell designer, be honom eller henne att välja vilken som är den bästa samt chansen att de kommer att välja den snyggare framför den fulare är 99%.

Klientens synsätt

Detta är bäst när en formgivare skall visa sitt verk för en annan designer, men till vår sajt Minsajt. com provar vi ej locka designers.

En designer kommer att proklamera att kunder kommer att välja produkten med den mest attraktiva grafiska representationen.

Vi frågade på grund av detta ”skogsmullan” vad en lokal bilmeck kan vilja äga på sin sajt?

Hon svarade förståndigt egentligen att det inte var något knipa alldenstund bilmekanikern inte bryr sig om du vinner designpriser för hemsidan, han önskar bara att det skall vara ett effektivt fason få besökare till sin verkstad.

Skillnaden mellan god form samt den bästa designen från kundens synsätt är om den produkt du visar uppfyller de avsikter som du ursprungligen ville framföra.

Även om ett utav dessa mål måste vara ett okej mått utav grafiskt snyggt, är det ofta så att den slutliga produkten är mindre efterfrågad (estetisk) men mer inriktad på målet än det rent estetiska.

När den bästa designen har avsaknad på design

Alla innehar synpunkter på Google, ej åtminstone på deras avsaknad på design, så är Google kungen inom kategorin design.

Förutom om deras ursprungliga strategi var riktig, är det realitet att de för här har knappa 66% av sökmarknaden, med sina konkurrenter Yahoo! och Bing dragande efter att med endast 17 varje 11%.

En kraftigt bidragande orsak till deras nuvarande position var enkelheten som de höll fixerad i så flera år, och först idag börjar att ta avvikelse ifrån.

Sök

Detta föredöme visar att de flesta människor vill begagna en sökmotor för att göra just: Sök.

Och när man kollar på den berömda Google-sidan, kan man inte ta miste på att sidan är gjord för detta ämne.

Så fick vi då lära oss att hur sjukt det än låter, kan en snygg och effektiv design tillskrivas bristen på form.

Skogskonstären tog oss ”down to basic”

Det är alltid användaren, besökaren, kunden som bestämmer om en sajts form är bra eller dålig samt svaret är om sajten är användbar.

Ur användarens synvinkel är en snygg design en som funkar.

Om de kan surfa runt på din webbplats, finna den information de vill få och göra de åtgärder som de behöver utan att bliva förvirrade, missriktade eller frustrerade – så innehar du har vunnit över dem.

Minsajt. com ser ej längre ut som förut.

Vår skogskonstnär innehar byggt om https://slushmix.se från grunden samt nu gillar vi den (och vår skogs konstnär som visste så mycket mer än blott design)