Skydda miljön och tillverka ditt eget snus tillsammans med glycerin

Det är inte enbart smak och lukt på snuset du gör personligen som är väsentligt om det blir något bra snus, det är en del ingredienser till. Med glycerin så kan man lyckas med egen tillverkning av snus på så vis att man får längre hållbarhet och faktiskt också en bättre smak. Ditt snus konserveras på ett bra sätt av glycerinet och får samtidigt en del sötma.

glycerin

Vad är differensen på glycerin och glycerol?

Det står glycerin på en del produkter och samma användning av glycerol. Kan du vara säker på att det är samma sak? Kärt barn har många namn. Det har skett ett namnbyte, glycerin heter numera Glycerol.

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Glycerol används också som en tillsats till en del oljor och fetter.

När du ska börja blanda egna snusblandningar är det viktigt att du bara använder glycerol som är godkänd för livsmedel. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Har du bara valt korrekt sort av glycerinet är det tryggt.

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
En anpassad mängd glycerinpreparat och att det är för internt bruk är viktigt när man blandar eget snus. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Du kan experimentera men chansa inte. Ett välbeprövat och bra recept på egen snustillverkning är ett måste före du startar din egen tillverkning.

Allting finnes att köpa billigast och smidigast online i dagsläget, så även glycerol.

glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Bra tips. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. När du passerat tillverkning för eget bruk finns all-fraktfritt som säljer upp till 1 350 kg förpackningar (1 000 liter IBC pallconatiner.

En extra fördel att handla online är att du alltid får dina varor hemskickade. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Slime, Snus, Hygien – bara att sätta igång.