Skrapa triss för att öka dina chanser att kamma hem miljoner

Flera av oss drömmer om att vinna på Triss. Ett stort tillskott i kassan utan större möda är vad de allra flesta av oss tror gör lyckan fullkomlig. Många människor önskar resa, köpa ny bil eller båt, investera pengar för framtiden, donera pengar till bättre behövande, starta ett företag, förnya garderoben… ja, möjligheterna är egentligen oändliga när det handlar om att sätta sprätt på pengar.

Att vinna på Triss öppnar dörrarna för mycket som förr upplevts som avlägsna fantasier, särskilt om vinsten hamnar i händerna på en typisk arbetare som dag ut och dag in följer samma mönster och lever på samma budget. Dröm blir till verklighet. Skraplotter mer fakta.

Att vinna på Triss är i själva verket någorlunda enkelt, cirka var femte lott skänker vinst. Dock så är de flesta vinster mindre, från 25 kronor och uppåt, men man blir ju inte direkt miljonär av att kamma hem 25 kronor på Triss.

Vill man vinna stora vinster så är det desto knepigare, för de är sällsynta. Har man tur så skrapar man fram tre TV-rutor vilket innebär att man ges ytterligare en lott att skrapa – från en livesänd TV-soffa. På TV-lotterna är minsta vinsten 50 000 kronor och högsta 50 000 kronor per månad under 25 år. Dessa månadsvinster erhåller man om man skrapar fram summor inuti klöversymboler. För många är månadsvinsterna de allra mest lockande eftersom det inte endast ger en en massa pengar utan också stabilitet samt trygghet för många år framöver. En miljon kronor är tyvärr lättare än man kan tro att sätta sprätt på, men en rejäl extrainkomst är tryggare.

Triss omsätter 3 miljarder kronor per år och ungefär hälften av denna summa går tillbaka till spelarna. De som verkligen kan säga sig vinna på Triss är alltså spelföretaget Svenska Spel som ligger bakom trisslotten.

Det finns självfallet ännu fler skraplotter på marknaden än Triss, men Triss är den mest kända. Det beror dels på liveskrapningarna i TV, men även på alla de kittlande reklamerna man ser i samhället, vem minns t ex inte det klassiska Triss-citatet «Plötsligt händer det!»? En annan svensk skraplott är TIA, som kostar tio kronor och ger vinst på upp till 200 000 kronor. Tialotten har alltså lägre pris än Triss, men också lägre vinstsummor.

Tanken på att vinna på Triss är vad som får oss att köpa dessa små skraplotter regelbundet. Många gör det rituellt varje dag, vecka eller månad, medan andra gör det ibland, när de drabbas av ett infall. Somliga gör det i par, andra för sig själv. En del gillar att skrapa virtuella lotter på webben samtidigt som andra föredrar de klassiska papperslotterna. Hur man än väljer att skrapa sin lott så är det en omständighet som förenar samtliga som spelar, nämligen drömmen om att vinna stort på triss.