Sko broddar till vintern förhindrar halkolyckor

På vintern blir vägarna hala och sko broddar kan bli en riktig livräddare. Flera personer dör till effekt utav fallskador varje år än vad som dör i trafiken. Det låter fantastiskt, men är riktigt. Över 25000 personer tvingas varje år uppsöka akuten på grund av. skador orsakade efter att ha halkat på snö alternativt is. Om samtliga använda broddar till skor så skulle den siffran om ej nollställas, så i alla fall avta drastiskt.

Vi tänker antagligen inte tillräckligt mycket på risken som hala vägar och trottoarer innebär. Vi antar inte att en halkskada kan bliva särskilt allvarlig. Likväl är de vanligaste skadorna när man halkar brutna ben, med vrist och ankel som mest utsatta apostlahäst för brott. Skor med broddar har länge varit något man förknippar med friska motionärer eller äldre människor, men denna bild är på väg att ändras – till sjukvårdens stora fröjd.

En äldre person har sämre balanssinne än en yngre, nerverna under fotsulorna funkar ej lika fort samt på bästa sätt längre och signalerna hinner inte opp till hjärnan i tid. På grund av detta måste äldre mestadels ha hjälp av en käpp alternativt rollator när de är ute och traskar. Man tror alldenstund de flesta halkolyckor drabbar exakt gamla, men alldenstund dessa är hyfsat medvetna om sitt begränsad rörlighet så vidtar de ofta nödvändiga åtgärder för att undfly dratta. Redskap som ovan nämnda rollatorer samt käppar, samt givetvis broddar skor är samtliga vanligt förekommande bland lite äldre och skröpligare medborgare.

När man undersökte vilken målgrupp som tvingades in till akuten mest för skador efter halkolyckor så upptäckte man att över 50 % var under 30 år gamla. Det uttalar en del om varför man halkar och skadar sej. Med största sannolikhet handlar det om oförsiktighet, en känsla utav att vara odödlig, men oxå att man stressar fram samt ej innehar uppsikt över var och hurdan man trampar. Har man antagligen hamnat på en glatt fläck och börjat glida så är ett fall nästan omöjligt att avstyra.

Motionärer är oxå duktiga på att använda sej utav halkskydd, det finns till och med särskilda broddar till löparskor som också funkar ypperligt till lugnare tempot som jogging eller promenader. Köper man på sig ett par exklusiva doja broddar så kan man räkna med att kunna använda dem ett par vintrar och känna sej säker såväl på trottoarer som i löpspåret.

Har man nyss fått barn så är promenader ute med barnvagnen alternativt bärsjalen en utav väldigt få träningsformer som är riktigt praktiska och effektiva. Många kvinnor lägger på sej ett litet antal extrakilon under en havandeskap samt långa promenader är ett skonsamt och på bästa sätt fason att komma vältränad igen. För barnet är det oxå hälsosamt att få komma ut och hämta syre ren, frisk luft var dag.

Också hundägare innehar stor nytta av isbroddar. Hundens trampdynor är trubbigare och klorna fungerar som små dubbar i sej själva, men vi är inte riktigt lika lyckligt lottade. Halkbroddar skänker hundägare möjlighet att ta ut sin hund på välförtjänta promenader trots is och snö på vägarna.

Broddar löpning, isbroddar till skor samt halkbroddar är alla beteckning på detsamma – metallpiggar som kilas fixerad i glatt fundament samt förhindrar personen som bär dem att dratta och skada sej. Sko broddar kan man inhandla i bland andra sportbutiker, samt online på www.allt-fraktfritt.com.