Skall man viktreducera med LCHF eller igenom att att förtära mindre antal kalorier?

Kraftig övervikt är ett lika delar fysiskt som psykologiskt problem

Fetma är ett kumulativ bekymmer, i bägge andemeningarna. Allt fler barn och vuxna kämpar mot välfärdsproblemet fetma. Vi som lever i västvärlden har i stort sett oändlig åtkomst till mat samt utbudet av mat, godis, godis och sockerhaltiga drycker är oändligt. Halvfabrikaten saluför som aldrig för och det pumpas in socker i nästan allt, för att smaken skall förhöjas och människorna få sockersug efter mer. Så vi äter samt äter och äter.

Mat används oxå ofta som hugsvalelse, tidsfördriv och terapi. Är man ledsen, uttråkad eller stressad så fungerar aptitlig mat som ens bästa frände, helst ska den vara sötsmakande, salt eller fettdrypande för att agera tillfredsställande. Resultatet är att vi blir fetare och fetare samt fetare, vilket inte alls går han i labb med de ideal som råder och ännu mindre med vad som är hälsosamt. Kraftig övervikt leder till sjukdomar, svårigheter att leva aktivt samt matthet. Dessutom är bristfällig självkänsla kanske den allra jobbigaste biten med övervikt, att aldrig få känna sig komfortabel.

Fast i jojobantningens grepp

Många överviktiga har en djup önskan om att gå ner i kroppsmassa samt man testar annorlunda dieter. Ibland förmå man, men långt ifrån alltid. Det kräver beslutsamhet, konsekvent agerande samt järnvilja, samt även om man pressar sig riktigt hårt är det ändå lätt att falla till i liten grad för suget då och då.

Kalorireducerade dieter är de svåraste att vara trogen, har det visat sig. Man kontrollerar bara energiintaget vid en sådan diet och fäster inte så enorm uppmärksamhet på vad det är man stoppar i sig. Äter man då mat av sådan art som inte mättar så går man ständigt g hungrig vilket leder till hetsätning samt i ett vidare led nedstämdhet samt kanske ännu mer hetsätning. En ond ring alltså som gör att många hamnar på en högre kroppsmassa till slut, än startvikten. Så då bestämmer man sig än en gång och sätter opp ett ännu striktare program som man inte klarar av att hålla och så vidare…

Det kallas jojobantning samt förstör i längden både metabolism samt självtillit. Grunden är att kalorimetoden inte fungerar för det är svält. Det går inte att banta så.

Hur man går ner I vikt har varit känt i hundratals år, William banting gav ut sin “A letter Of Corpulence” för mycket, mycket länge sedan. Dr Atkins gjorde vetenskapliga studier, Idag är det LCHF. Livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin, vårdindustrin och deras betalda proffessorer uttalar sig hela tiden för kalorimetoden och mot kolhydratmetoderna. Gång på gång blir dom överbevisade trots sina enorma resurser.

LCHF är bra, lätt samt effektivt – utan att man behöver gå hungrig!

De senaste åren har vi fått höra mer och mer om LCHF, en diet som går ut på att dra ned intaget av kolhydrater drastiskt och istället förtära mer fett, vilket för många erfarna bantare låter totalt vrickat. Realitet är att man med denna metod accelerera fettförbränningen samt dessutom får lov att äta sig mätt på protein samt fet mat tre gånger per dag. Efter en vecka alternativt ett par minskar suget efter sött och inom kort är begäret borta totalt. Man blir harmonisk i humör och energinivå samt äter bra precis hela tiden. Kött, fågel, smör samt olja är ens basvaror som man sedan kan piffa till med en aning ovanjord-grönsaker, kryddor, nötter, fröer samt lite bär. God, sockerfri yoghurt är en ypperlig morgonmål och smaksätter man den med något, t ex Aromhusets vispgräddaromer eller någon droppe Sucralose sötningsmedel så blir den himmelskt god! Mer info: På denna sajten

Man skall hålla sig undan läskedryck, mjölk och andra söta drycker, även juice. Men att inmundiga kolsyrat vatten smaksatt med någon kolhydratsfri arom, t ex Aromhusets smaker för kolsyrat bordsvatten, så får man aptitlig samt uppfriskande dryck utan att kompromissa med dietens bestämmelse. Aromhusets produkter går att anskaffa på www.allt-fraktfritt.com.