Se om du har ta bort mossa på tak

Ingen vill ha mossa på takpannor eller andra typer av tak och det finns flera skäl till detta. Många tror kanske att mossa på taket inte har så stor betydelse. Takpannor gillar inte mossa.

Mossan är förrädisk. Mossan kan nämligen ge fäste till sporer som till sist sprider mögel över hela taket och sedan vidare in i huset.

Ta bort mossan så fort som möjligt. Om du vet vad du gör så kan du ta bort mossa på tak själv. Det viktigaste är att detta blir gjort innan det uppstår skador på ditt tak.

Behöver du hjälp att ta bort mossa på tak?

Det kan löna sig att anlita någon också. Om du är höjdrädd så kan det vara en ide.

Men om du inte är höjdrädd och har ett tak som inte är särskilt svårt att komma åt är det klart att du kan ta bort mossa på tak med Bensaltensid eller ett annat medel som är till för detta. Mossa på tegeltak är så vanligt att du idag har gott om produkter som är enkla för lekmän att använda sig av.

Det är som sagt Bensaltensid som används mycket. En högtrycksspruta kan funka. Du behöver inte köpa egna maskiner.

mossa

Se över utrustningen innan du börjar att ta bort mossa på tak. Förutom ett bra medel och en ejektor eller högtrycksspruta (högtryckstvätt) med kempåläggningsläge behöver du antagligen en stadig stege eller hantverkarställning och så skyddsutrustning för dig själv. Skor är också bra att tänka på. Använd alltid munskydd för medlet irriterar halsen.

Du får tid över om du tar in ett företag. Du kan prova själv först om du vill.

Taket måste göras rent

Något som är mycket viktigt att komma ihåg är att mossa på takpannor inte är något man tar bort för att sedan glömma allt om. Det går fort när det väl sätter igång. Ta upp kampen mot mossan.

Håll koll på tillväxten av ny mossa. Minst en gång per år gäller.

Du glömmer det inte om du gör det till en rutin. takrengöring Rengöringsmedel går bra.

Det finns mängder av medel som du kan använda. Medlen är mycket effektiva och mossan håller sig borta ett bra tag efteråt.

Se över annat som kan behöva rustas upp också. Gör det som måste göras helt enkelt. Då får du en bra koll på hur huset mår.

Byt det som måste bytas

Det är ingen ide att skuta på det. Är något sönder så ser det inte så snyggt ut. Trasiga tak sänker värdet på bostaden. Då är det färdigt.

Var din egen fastighetsskötare. Var inte rädd för att anlita någon. Det brukar inte ta lång tid att få svar.

Ta bort mossa på takpannor på ett säkert och tryggt sätt

När du vill få bort mossa på tak ska du alltid tänka på din säkerhet för alla tak är ju en bit över marken. Du måste komma åt mossa på takpannor så att du kan få bort det. Ibland räcker det inte med en stege för att ta bort mossa på tak och om du tänker klättra upp ska du tänka på hur du kan göra detta med minimal risk.

Om du behöver kan du anlita någon. Använd tiden till någonting annat istället.

Planera projektet i god tid. Var försiktig så att du inte trampar igenom hustaket, det kan vara riktigt farligt.