Så vet du att du har smittats av coronavirus

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. De flesta vet vad coronavirus är idag. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Man har visat att smittan kan föras vidare från djur. Det är inte så svårt som man kan tro. Din hund kan exempelvis vara smittad och föra viruset vidare till dig.

antibakteriell

Då har allt dragit igång. Då kan du smitta andra. Corona är inte samma sak som influensa.

Influensa är en välkänd virussjukdom. coronavirus kan överleva i flera dagar. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Nu känner vi till symtomen för corona. Feber är ett vanligt symtom. Uppvisar du några av dessa symtom så kan du mycket väl vara smittad. Beroende på hur allvarliga symtomen är kan du antingen stanna hemma eller söka hjälp på sjukhus.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Vissa kan få muskel och ledvärk. Du kan också bli extremt trött och uppleva att det är svårt att andas. Om du inte kan andas så ska du söka hjälp. Det är viktigt att inte vänta för länge om du får svårt att andas.

coronavirus slår olika

Symtomen varierar vid coronavirus. Viruset kan även göra så att man tappar luktsinnet, det har man sett i USA. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. En del blir svårt sjuka och upplever det som en otroligt jobbig influensa medan andra kanske bara får lite ont i halsen.

Ska du testa dig?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Då kan du helt enkelt hålla dig hemma och hålla avstånd till andra. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Om du är smittad så är vila och vätska det som behövs. Ditt immunförsvar jobbar mot viruset, men du kan skynda på processen genom att äta C-vitamin. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. desinfektionsfabriken sortiment Det säljs fortfarande i Sverige men får inte marknadsföras som ett kosttillskott längre.

Man kan spraya kolloidalt silver på livsmedel. Då dör viruset. IONplus och Holistic säljer bäst.