Så kan du få bort svettlukt från kläder som du behöver

Det finns kläder som är svåra att tvätta i tvättmaskin. Det är inte alltid tvättmedlet biter och de kan lukta svett oavsett. När du inser att det inte går att få bort svettlukt från kläder genom att vädra eller tvätta så krävs det andra metoder.

Om du köper en luktborttagare så är problemet med dålig lukt löst inom några sekunder. Du behöver inte längre förstöra kläderna i tvättmaskinen. Skor kan du behandla på samma sätt.

Svettluktsdödaren används för sportkläder. Luktstopparen håller dålig lukt borta i upp till 12 timmar. allt-fraktfritt.se säljer båda varianterna.

dålig

Få bort svettlukt från kläder med en smidig spray

Svettlukt kan tas bort på flera sätt. En enkel metod är att använda en spray som Yocoair. Med sprayen så kommer du åt även inuti skor och du behöver inte oroa dig för att skada material som inte klarar av vanlig tvättmaskin.

Ta med sprayen på resan. Om du är på resande fot är sprayen en perfekt resekamrat.

Hur vet man om det luktar svett?

Frågan kanske verkar löjlig, fotsvett och annan svett känner man ju igen. Men det finns annan lukt också. Om materialet i din sportutrustning och kläder har börjat ruttna så kanske du får bort lukten med en luktstoppande spray men materialet kommer ju inte att repareras av den.

En sko lukt spray som också är till för kläder kan ha ämnen som inte alls är bra för kläder. Det är värt att tänka på. Du vill ju inte skada kläderna. Var alltså noga med att undersöka om det verkligen är tal om svett och lukt som har uppstått då du har svettats i kläderna.

Om du tvättar fel måste du ändra på det

Det finns ju kläder som luktar oavsett hur man gör. Det rör sig till exempel om vissa syntetiska sportkläder. De luktar illa direkt. Kanske tvättar du fel.

Ta reda på när du ska använda sköljmedel och när detta inte kommer att vara en fördel. deo mot kraftiga svettningar
Du kan sköta om dina kläder bättre i takt med att du lär dig mer. Du kan få bort svettlukt från kläder genom att helt enkelt tvätta de på rätt sätt.

Vissa gånger hinner man inte tvätta och då kan en spray fungera bättre. Du kan använda den direkt. Som en säkerhetsåtgärd kan du ta med sprayen i bilen.