Resultat lotto presenteras i direktsända dragningar

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 var lördag, antingen i huvudkanalen alternativt i TV7. Denna kanal och tid har varit hållbar under alla de år som lotto har funnits. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har funnits sedan 1980 och har blivit svenskarnas i särklass mest omtyckta spel. Man behöver inte förnya sig om ett odds eller lära sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i aptitlig design före årets tävlingar. Man lirar på slumpmässigt dragna siffror samt hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt samt sedan slänga i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i några minuter.

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, eller online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de olika metoderna skiljer sig åt ganska mycket och annorlunda metoder har annorlunda sorters fan. De som har spelat lotto i många år och gör det en aning pga vana samt försäkran, väljer inte bort stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta tittar på man en liten skara gubbar med hatt på sig inne hos spelombudet varje onsdag samt lördag bums före spelstopp. De sitter kanske där med en bägare fika samt någon aptitlig bakverk medan de med omtanke fyller i sin lottorad. Siffrorna har de kanske funderat ut under veckan som vandrat, alternativt så hittar de på kombinationen å stående fossing. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel samt spel i annat. Läs mer här

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ner framför datorn när suget efter att avsända in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i samt skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen betrakta TVn alternativt, om man skulle bomma sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som tradition att satsa å lotto var vecka, antagligen på onsdag för att krydda arbetsveckan lite, eller på lördag för att fira veckoslutet, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett förutbestämt mängd lottorader, kanske en rad per närstående, samt alla sitter tillsammans hemma i tevesoffan för att se kula för boll lockas ur dragningstumlaren. Att dela sådan gastkramning med sina närmaste är underbart och blott det gör det värt att satsa på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme lirare som endast lirar på lotto för att någon dag inbringa lotto jackpott. Denna jackpott kallas drömvinsten och utdelar när man får alla rätt på lotto och samtidigt lyckas träffa rätt på Jokern. Summan man får igenom drömvinsten är på minst 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje beskrivning av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.