Resultat lotto presenteras i direktsända dragningar

TV4s dragningar av veckans resultat lotto sänds kl. 19.55 varje lördag, antingen i huvudkanalen eller i TV7. Denna kanal och tid har varit hållbar under alla de år som lotto har funnits. På senare år dras veckans lotto resultat oxå på onsdagar, men då kl. 18.25.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Svenska spels lotto har existerat sedan 1980 samt har blivit svenskarnas i särklass mest älskade spel. Man behöver inte uppdatera sig om ett odds alternativt lära sig vilka hästar, lag alternativt sportutövare som är i aptitlig form inför årets tävlingar. Man spelar på slumpmässigt dragna siffror och hoppas på tur. Samtidigt är där fler spänningsmoment i lotto än i t ex skraplotter, som man ju kan skrapa direkt samt sedan slänga i soporna. Spänningen man får där varar i värsta fall inte mer än i några minuter. Läs mer här

En lottorad fyller man i, antingen manuellt inne hos ett spelombud, alternativt online genom någon spelsajt. Tillvägagångssättet för de annorlunda metoderna skiljer sig åt ganska mycket samt annorlunda metoder har annorlunda sorters fan. De som har spelat lotto i många år samt gör det lite pga vana samt försäkran, väljer inte bort stunden inne hos sitt spelombud i första taget. Ofta tittar på man en liten flock gubbar med hatt på sig inne hos spelombudet varje onsdag och lördag bums innan spelstopp. De sitter antagligen där med en bägare fika samt någon god bakelse medans de med omsorg fyller i sin lottorad. Siffrorna har de antagligen funderat ut under veckan som gått, eller så hittar de på kombinationen å stående fot. Alla har sina egna ritualer när det kommer till lottospel och spel i annat.

Den mer bekväme lottospelaren slår sig ned framför PC:n när suget efter att avsända in en lottorad slår till, även internetspelarna har ritualer, men i mindre utsträckning än ombudsspelarna. Man kan fylla i samt skicka in sin lottorad när man vill fram till spelstopp som infaller kl. 15.15 på onsdagar och 17.45 på lördagar. Lotto lördag resultat och lotto onsdag resultat kan man sedan antingen betrakta TVn eller, om man skulle missa sändningen på internet.

Är man del i en familj som har det som tradition att satsa å lotto var vecka, antagligen på onsdag för att smaksätta arbetsveckan en aning, alternativt på lördag för att fira helgen, så brukar presentationen av resultat lotto vara en av veckans höjdpunkter. I de flesta fall har man spelat ett predisponerat antal lottorader, kanske en rad per familjemedlem, samt alla sitter ihop hemma i tevesoffan för att se boll för boll lockas ur dragningstumlaren. Att avskilja dylik spänning med sina närmaste är fantastiskt samt blott det gör det värt att spela på lotto.

Motsatsen till detta scenario är den ensamme lirare som endast spelar på lotto för att någon dag inbringa lotto jackpott. Denna jackpott heta drömvinsten och utdelar när man får alla rätt på lotto och samtidigt förmå träffa rätt på Jokern. Summan man får igenom drömvinsten är på minst 75 miljoner kronor.

Genom Internet kan man numera spela på börsnoterade Oz Lotto som får Svenska Spels jackpottar att se löjligt små ut. Man kan också spela framåt i tiden och får mejl när det är jättejackpottar på gång så man kan satsa en rad extra.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Den som står i teverutan vid varje presentation av resultat lotto är TV4s Ulrica Bengtsson.