Rengöring samt desinfektion utav valphage

Oavsett om man inhandlat en begagnad valphage i behov av en bra rengöring, eller det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav utav skrubbning, men modernare valphagar är oftast väldigt lätt att feja samt desinficera.

Vi får väl önskar att du köpt en valphage med ordentligt plastgolv samt ingenting annat eftersom de är lättare att hålla fräscha samt desinficera.

Att rengöra dessa är mycket okomplicerat – plocka ut alla leksaker samt andra lösa grejer, dammsug ut matrester samt tidningsbitar alternativt om du använt pudra och glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en fuktig svamp eller några våtservetter baby.

Skaka ut, alternativt dammsug, tvätta samt byt sängkläder.

En eller två gånger i veckan är allt som krävs för en ordentlig puppy, som funkar bra med sin potträning. mer info: Valphagesajten valphagar.se.

Man bör gallra ut kiss samt bajs dagligen från lådan och kassera det.

När man nyttjar pudra utav en god kvalitet [läs om potträning i enskild inlägg för mer information] kan man blott gallra ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – lite avhängig på storleken på valpen och lådan.

Absolut om du använder ark under träningen eller annat stoff, behöver du dränera dessa dagligen alternativt flertal gånger om dagen, om det krävs.

Om man har inhandlat en använd valphage vari den förutvarande ägarens puppy alternativt valpar innehar kraftig tassavtryck med torkat dynga så ska den rengöras samt om vädret medger, innan man bär in den tvätta utav den med hjälp utav en trädgårdsslang.

En bäst spolning får vanligtvis bort den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel samt diskmedel om det är en rostskyddad valphage annars begagnad bara tvättmedel om det är en tygklädd hage.

Låt skummet sitta samt dra i en del och vid behov ta en svamp alternativt skurborste till assistans.

Skölj utav ordentligt, vänd opp och dra ner på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd hage kanske man vill använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis inte bleker samt förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt smutsig.

Om det är genomförbart låt allt lufttorka i solen under en timma alternativt så – solljus är en naturlig bakterie / smittämnen mördare och de luktar bäst efteråt samt är beredd att nyttjas så inom kort det är torrt.

För att vara bestämd skall du bearbeta samtliga begagnade lekhagar eller en som har förvarats alternativt inte används på ett tag med mer grundlig rengöring och desinfektionsmedel.

Du önskar ej exponera din nya lilla puppy för okända bakterier, mikroorganismer alternativt övervintrande insekter samt spindlar.

Jag rekommenderar att du tillverkar en djupgående rengöring som procedur åtminstone en gång varannan var tredje vecka, även om valpen funkar gör bäst med potträning samt håller sin plats ganska ren.

Detta kommer att försäkra dej bland annat att man inte får mögel bekymmer som utvecklas eller bakterier byggs upp på grund av vattenspill, tappade foderbitar, mat eller skräp som hamnar i skrymslen och vrår.

Fördel att det stå sig din valphage att lukta gott det tittar på fint och rent ut.

Vi köper inte våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bäst kostnad dessutom på www.allt-fraktfritt.com