Rekommenderade TA-system

Vanliga TA-system

Marknadens TA-system levereras av en uppsjö olika producenter. Naturligtvis är det flera faktorer som spelar in när man ska välja. Till exempel är ju priset oerhört relevant, men det bör inte vara avgörande. Att endast välja det billigaste alternativet kan bli kostsamt för verksamheten i framtiden om det visar sig att systemet inte uppfyller vissa krav och måste bytas ut. Välj TA-system noga efter behov är det bästa rådet som kan ges.

Memnon Networks har över 100 000 nöjda konsumenter och ett av deras främsta TA-system är Web-TA. Det finns drygt ett hundratal transportörer uppkopplade till Web-TA och listan fylls kontinuerligt på. Främst riktas systemet till de som ofta använder sig av transportörer såsom DB Schenker, DHL, DSV eller Posten.

Fler än 15 000 konsumenter utför dagliga bokningar genom tjänsten. Alla nya kunder erbjuds 30 dagar helt kostnadsfritt. Det ger tid åt den nya användaren stifta bekantskap systemets funktioner. Tiden fungerar även som en chans att bestämma sig om tjänsten är värd att satsa fullt ut på. Memnon Networks har daglig bemannad support. Här finns mer info: tafrakt.se

Centiros är ett annat företag på marknaden som tillhandhåller TA-system. Deras avsikt är att erbjuda marknadens bästa transportstöd. De erbjuder standardiserad smidighet från molnet. Och det är bland annat genomförbart att göra förändringar utan att det påverkar rådande process. Välj transportörer ur Centiros lista och till en fast kostnad kan man lägga till nya. Den unika affärsmodellen i systemet ger användaren grepp över utgifterna.

Centiro kan hjälpa användaren att också addera utländska transportörer i systemet. En mycket omtyckt funktion är AT-väljaren som automatiskt väljer transportör åt användaren. Valet av transportör är baserat på varje bestämd situation. Därtill ger Centiros öppna arkitetur möjlighet att skapa integrationer mellan TA-systemet och användarens övriga system. Faktum är att Centiro ligger i framkant vad gäller just integrationer.

Ytterligare en eftertraktad leverantör på marknaden är Unifaun vars flaggskepp heter Unifaun Online. Det är ett TA-system som åtminstone granterar de vanligaste grundfunktionerna som användning av etiketter, frakthandlingar, tulldokument, sändningslistor, rapporter med mera. Flera av funktionerna kan administreras av ett obegränsat antal användare.

Det ges möjlighet att välja mellan Standard alternativt Plus som bägge ger tillgång till de transportörer som användaren anser nödvändiga. Bland annat Bring, DB Schenker, DHL, DSV och Posten. En attraktiv fördel med Unifaun Online är att användaren endast betalar per transport och behöver därför inte tänka på kostnader såsom installations- och licensavgifter samt support- och uppdateringskostnader. Unifaun är generösa nog att potentiella kunder ges möjlighet att prova en demoversion av Unifaun Online. Den potentiella kunden kan då enklare ta ställning till produkten.

De ovan nämnda leverantörerna är pålitliga och etablerade, men det finns ännu fler på marknaden som kan vara intressanta. För att bli fullkomligt säker över sitt val bör man kolla upp så många alternativ som möjligt. Många potentiella kunder vill gärna kunna testa olika TA-system kostnadsfritt för att ges möjlighet att göra en grundläggande utvärdering.

En del vill förutom att prova systemets funktioner även undersöka användargränssnittet och stifta bekantskap med designen. Det är faktiskt faktorer som kan vara bestämmande i jämförelsen av två i övrigt likvärdiga TA-system.