Oxalsyra hjälper att effektivt få dän rost på bilen-formaterad

Plötsligen dyker de där fula rostfläckarna på bilen fram. För att ta bort rost på säkert sätt så gäller det att välja en metod som ej kommer att skada metallen och som heller inte är farlig för dig. Det finns oxalsyra båt, bil och andra metallytor kan bli som fullständigt nya av.

oxalsyra

Så utför du rostborttagning med oxalsyra på ett säkert sätt

Tänk på att oxalsyran är en hållbar karboxylsyra som kan vara riskabel ifall man får den i sig i alltför stora mängder. Man ska likaså beskydda ögon och händer då man vill ta bort rostfläckar med denna syra, och man ska absolut ej provsmaka produkten!

Du kan inhandla ren oxalsyra och sedan blanda ut den med vatten. Det finns en oxalsyra Biltema säljer som fungerar som en fälgtvätt och som är mycket inne bland båt- och bilägare. Men man måste inte inhandla märke för det är själva syran som gör jobbet.

Faktum är att man finner den här syran i naturen som till exempel i rabarber. Och man kan faktiskt få dän rost med rabarber men då ska man gno på bra eller få fram en koncentrerad juice som man lägger det rostiga föremålet i. Andra naturliga källor till syran är kakao och spenat men i livsmedel så är mängderna mycket små och därför så är det ofarligt att få i sig oxalsyran på detta vis.

Så kan du få dän rostfläckarna på små samt stora metallföremål

Men hur ska man få bort rosten med oxalsyra? Det är ej så invecklat som man kan anta och det här är rentav något som alla kan göra. Oavsett ifall det gäller en trämöbel eller diskbänk som har fått fläckar så gäller det att gno området som färgats med oxalsyralösningen.

Ifall det handlar om ett mindre föremål så kan man blötlägga detta i lösningen över natten för att därefter skölja av. I och med att det här ämnet är frätande och farligt att inmundiga så gäller det att bearbeta det på korrekt sätt.

Små barn ska ej få tillgång till oxalsyran och man skall tänka på att bevaka händer och ögon ordentligt då man behandlar en metallyta. Ifall det är så att man av felbedömning får i sig mycket syra så gäller det att få undsättning snabbt. Det har rentav hänt att en individ har dött av att få i sig flera gram av syran.

Man använder några teskedar syra per 1 dl vatten för att erhålla en bra lösning så det rör sig inte om stora mängder. När behandlingen är klar så är det självklart centralt att man städar upp ordentligt och inte lämnar kvar rester av syran. Syran kan dock utan problem spolas ut i avloppet.

Ska man mixa själv eller köpa färdigblandat?

Det är inte komplicerat att blanda själv men för många så kan det vara behagligt med en färdig tvätt som innehåller syran och måhända andra ingredienser som även är med och verkar för en snygg yta. oxalsyra pris.
Vad man väljer är fullständigt individuellt men det kan finnas pengar att spara på att själv blanda fram oxalsyralösningen som man rengör med.