Några tips för framgång på ketosis diet

Även om den ej är långt ifrån så populär som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, innehar en kolhydratfattig ketogen kost ännu mycket högt anseende i flera kretsar som en verkningsfull viktminsknings diet.

Ketostix köps fraktfritt och prisvärt på http://allt-fraktfritt.com/ketostix-25/ketostix-50-st-reagensstickor-79.html.

Nedan följer några förslag för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1. Drick massor utav vatten.

Också när du nyttjar en ketogen diet, så har din kropp svårt att bibehålla så mycket vatten som den behöver, så att inmundiga mycket fluid är bestämt nödvändigtsvis.

Många experter föreslår att männens intag ska vara åtminstone 3 liter dryck var dag, medan motsvarande siffra för kvinnor är 2, 2 liter per dag. Kolsyrat vatten går lika bra, smaksatt också.

En bra tecken på god vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är beredd eller ljusgul, får du antagligen nog mycket fluid.

Ta med dej en butelj vatten vart du än går! Ketosisinfo här.

2. Glöm ej fettet!

Enkelt uttryckt, våra kroppar behöver bränsle för att funka.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, särskilt till nivåer som i ketos, ska våra kroppar en val energikälla.

Alldenstund protein ej är en effektiv energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett man äter medans du är i ketos nyttjas för att ge energi, vilket tillverkar det mycket svårt att lagra fett medans du är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så mestadels som genomförbart: Livsmedel som avokado, oliver, nötter samt frön är idealiska.

3. Hitta din kolhydratgräns.

Samtliga våra kroppar är annorlunda.

Somliga bantingskurer måste komma en strikt kolhydratfattig diet som innebära förbrukning av kortare tid än 20 gram per dag utav kolhydrater.

Övriga dieter kommer att finna att de behagligt samt enkelt kan stanna i ketos samma tid som den förbrukar 50, 75 eller 100 gram kolhydrater.

Det endaste sättet att veta absolut är ”trial and error”.

Köp Ketostix eller andra avtryck av remsor för keton urinanalys och ta reda på din kolhydratgräns.

Om du upptäcker att man innehar en del spelrum, kommer det att göra att vidmakthålla din diet så mycket lättare. Sukralos sötningsmedel smakar precis som socker, perfekt ikaffe och te.
Kolsyrat vatten kan smaksättas med Aromhusets bordsvattenaromer så att dricka vatten blir en njutning. Smaka olika ostar och hitta jättegoda – ost och dryck blir en god frukost om det är god ost, kanske kokt ägg eller äggröra till. Glöm inte att ägg och bacon ger en bra frukost.


Med Ketostix kan Du mäta när Du är i ketos.

4. Var begåvad med spriten.

En av de stora aspekterna förurom att kunna konsumera fet mat med ketogen diet är att man kan dricka sprit utan att få din viktminskning alltför långt ur kurs.

Vitsen är att du kan inmundiga osötad sprit som vodka, rom, tequila, gin, whisky, cognac samt brandy ihop med några få lågkalori öl.

Använd lågkalori inmundiga för att blanda spriten och drick mycket vatten för att inte få vätskebrist, eftersom en baksmälla kan göra dig notoriskt bristfällig medans du är i ketos.

Och kom ihåg, kalorier räknar fortfarande, så ta vägen ej överbord.

Allt med måtta.

5. Har tålamod.

När ketogen diet är känd för att ge en snabb viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna av kosten, är viktminskning alltid en oengagerad, tidskrävande arbetsgång.

Bliva ej befängd om vågen ej visar på en direkt viktminskning, eller antagligen visar små viktökningar, för två dagar.

Din vikt varierar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett antal faktorer.

Glöm ej att begagna statistik som hur dina kläder matchar alternativt kroppsmått för att se dina avancemang, kan ge mer än vad vågen visar.