Med glycerin i förrådet så kan du skapa dina egna gigantiska såpbubblor

Såpbubblor förundrar samt underhåller vuxna såväl som barn. Ifall du gillar att göra egna bubblor men tycker att det är tråkigt med de små som man får till med vatten samt diskmedel så bör du prova en blandning med glycerin, också kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det verkligen säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon kulör alternativt lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var rentav en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan förfärdiga glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut samt säljas) och animaliska varianter av det.

Om du vill glycerin införskaffa så kan du handla det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att dessutom titta på hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite oförvanskad och rolig nöje till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, en aning socker och så vanligt diskmedel. Mixa ihop i en skål och doppa sedan det arbetsredskap som du vill bilda bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett verktyg som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Sedan så är det enbart att bringa verktygen framåt i luften varpå bubblorna kommer att skapas. glycerol farligt tips

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan likaså leka med dem i badrummet. Man kan rentav göra bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att framställa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan pröva på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att använda hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på samtliga produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Ifall man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara plats att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en grann liten explosion. Det här bör du självklart undfly men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.