Med en blir du av med mossan snabbare

Mossan är för det mesta bara vacker att se på i skogen. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Ingen mossa kan motstå Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo. Mossan dör av medlet och gräsmattan kan frodas igen. Med rätt utrustning går det lekande lätt.

ejektorer

Så fungerar en ejektorflaska mot mossa

Man kan säga ett en ejektordunk fungerar lite som en trädgårdsspruta. När man väl kopplat in vattenslangen på dunken så är det bara att köra på. Detta är en av de bästa metoderna.

Dunken har en funktion som gör att blandningen sker automatiskt och det är mycket praktiskt. Det är bara att koppla till slangen och sedan ge sig ut på promenad över gräset med tryckspruta för att spraya med lösningen.

Då det finns mossa på taket så kan man köra med tak GTI eller den urstarka Takrent Turbo som avdödar all påväxt

Det går också bra att använda GTI och Takrent Turbo till olika typer av tak. Till detta köper man en särkild blandning för tak. Men man får jobba lite annorlunda.

Synlig mossa kan man skrapa bort först. Sedan kan man spola med vatten för att få bort lösa bitar. Det mesta kommer då att samlas i hängrännan.

Om det finns någon mossa kvar så kan man gå på med Tak GTI. Man låter medlet vara på taket och taket blir mossfritt.

En plan B tar längre tid. Använd mycket av Bensaltensid eller Takrent Turbo. tak gti Sedan kan mossan regna bort.

Du bör alltid spara ejektorflaskan och dunken. Då flaskan är ganska dyr så är det bättre att återvinna den. Det går utmärkt att göra egna järnsulfat sen. 15 kg kostar mindre än Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Det finns tomma ejektorflaskor att köpa, sök på spridardunk, blandningsdunk, ejektorblandare, ejektor, ejektormunstycke på nätet.

Via allt-fraktfritt.seDe säljer till exempel ejektordunkar. Allt-fraktfritt.se har också egna konkurrerande varianter på Tak GTI, Mossa GTI med flera under egna namn.

Att beställa direkt från tillverkaren blir billigare. De medlen brukar dessutom vara starkare. Se upp så att du inte använder får lågt vattentryck och förstör blandningen. Men det kan funka med starkare blandning.

Be om proffshjälp

Med ejektorflaskor ska man kunna göra arbetet själv. Om man ska behandla tak så tar det ju lite längre tid. Det är ju starka saker man håller på med.

Gör det själv eller ta in hjälp. Om man anlitar företag så blir det ju ännu dyrare.

Det avgörs av budgeten. Oavsett vad man väljer så måste ju mossan bort.