Med aromolja får du en bra lukt hemmavid

Om du önskar testa något nytt som kan få ert hem att upplevas som väldigt gosigt samt väldoftande så ska du lära dig lite mer om oljor med vällukt. Många sätt att använda aromolja, men först ska vi titta närmare på dess dofter. Massageterapeuter använder ofta eteriska oljor för att ge sina klienter en total upplevelse av massagen och ge skön avslappning. Men doftolja är inte bara till för näsan, man kan nämligen använda aromoljor för att sätta smak på drycker som kaffe.

Hitta aromolja samt eteriska oljor som du tycker om doften på.

Spännande för dig att utforska det oändliga utbud av olika oljor som finns. Mandarin- och Limeolja är populära och upplevs av många som fräscha, medan en del tycker de är alldeles för fruktiga. En varm sommardag kan pepparmyntsolja eller eukalyptus ge lite svalka och kännas friska.

essentiella

Prova ut vilka dofter som passar dig och snåla inte på att utnyttja dem. Du kan till exempel använda doftkrus där du med ljus värmer upp vatten som kan ha droppar med stjärnanisolja, eller andra dofter som får dig på gott humör. Tack vara Internet är det lätt att hitta en bra webbutik som erbjuder ett stort sortiment av olika oljor med bra kvalitet och till bra priser.

Den doft som passar bäst att vara rogivande är inte samma som den som ska pigga upp dig kulna vinterkvällar.. Under vintern så är tända ljus mysigt och det passar bra med ljusen som avger god doft och värme. göra egen doftolja En uppiggande ETERISK OLJA olja i en vattensprayflaska som man puffar med då och då kan rädda en varm sommarkväll.

Inte bara dofter är möjliga, prova att göra din egen munspray med exempelvis några droppar pepparmintolja i vatten. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Prova dig fram till din egen favorit-godis-fabrik med olika oljors smak.

Har man barn i förskoleåldern så kan ett litet tips vara att se till att ha doften rosmarin hemma. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Den doft vi människor gillar avskyr lössen.

Ett område där din experimentlusta har möjlighet att sakna gränser är att smaksätta ditt kaffe alternativt göra nya fängslande läskblandningar med mineralvatten.

Du kan också smaksätta kaffe och hemmagjort kolsyrat vatten (1 droppe till 1/2-1 liter) med aromoljor. Det här är kul och det särskilt för dig som behöver lite förändring.

Tröttnat på ditt gamla “vanliga” kaffe? Piffa upp smaken med ett par droppar aromolja. Låter det skumt tycker du? Kaffe med polkagrissmak! Stjärnanisolja smakar bröstkarameller, pepparmintolja smakar polkagrisar och eukalyptusolja smakar eukalyptustabletter. Vi måste påpeka det igen, det finns absolut inga gränser vilka smaker du kan trolla fram med olika aromoljor. Det kostar nästan ingenting, det går jättemånga droppar i en flaska.

Att en droppe aromolja i kaffet kan vara en ren energikick är ingen tvekan. Olika aromoljor kan inte bara ge en frisk fräsch smak till kaffe och kolsyrat vatten, de bjuder på en frisk andedräkt också.

Säkert har du en favoritsmak, men stanna inte bara vid den utan prova vidare. Låter smaken som någonting konstigt? Prova den i vilket fall. Det kostar inte mycket med aromolja så det är klart att du har råd att testa. Var inte knusslig när du beställer aromolja nästa gång, alla i familjen har sin favorit.