Lotto.se – spelsveriges mest eftertraktade domän

Lotto.se är en mycket eftertraktad domän i Sverige som för här upptas av Lotto Idrott Italia som är Italiens största avtryck för sportkläder och sportskor. I Italien betyder Lotto ”mycket” samt har ingen relation till den spelform vi älskar så innerligt här i norr.

Lotto är alltså i Sverige förknippat med spel och ehuru ordet härstammar från italienskan så är det idag enormt integrerat i det svenska. Redan sedan 1500-talet har man använt termen Lotto i hasardspelsammanhang. Lotto.se är nämligen ett domännamn många i spelbranschen skulle ämna lägga vantarna på, men är alltså upptaget av det italienska klädmärket.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Svenska Spels Lotto introducerades på marknaden 1980. Grundkonceptet är att man ska välja ut 7 nummer av totalt 35. Lotto resultat presenteras i enlighet med traditionen varje lördag, men på senare år drar man Lottovinnare även på onsdagar. Klicka Här för mer info

När man lirar på Lotto så kan man passa på att också satsa på Joker. När man lirar dessa ett par i sammansättning så har man chans att vinna Drömvinsten som är som en slags Lotto Jackpott, men då måste man ha 7 rätt på sin Lottorad samt två på Jokern. Högsta Drömvinsten i Svenska Spels anekdot delades ut i mars 2010 samt var på 214,6 miljoner kronor.

Sannolikheten att vinna Drömvinsten på Lotto är väldigt låg, det handlar om att man ska vara en på mer än 6 miljoner. Men skam den som låter usla odds stå i ens gata, för somliga vinner ju faktiskt! Den Internetvane spelar på Oz Lotto i stället där man inte behöver vinna på en lottorad och en lott samtidigt och där vinsterna är betydligt högre (man vinner i AU dollar, företaget är börsnoterat och helt säkert).

Hävdvunnen Lotto är ett gammalt hasardspel där man handlar brickor som i förväg har numrerade rutor. Dessa rutor fyller man sedan i med sina egna nummer och någon form av slumpmetod används för att avgöra vilket resultat Lotto spel får. Ofta använde man förr kulor som man märkte med nummer och drog upp ur en påse.

Den som inte spelar kan inte vinna, det är mycket lätt. Men alla som lirar vinner inte, långt ifrån. Spelande skänker en aning extra gastkramning i vardagen samt det är många som absolut uppskattar denna krydda, men för några blir spelandet en belastning. Allt fler fastnar i olyckliga spelberoenden (det är en obotlig sjukdom och skall tas på allvar) med social samt finansiell armod som effekt. Så vinn på Lotto, eller inte, men se till att det är själva spänningen som lockar samt att du kan låta bliva att spela om kassan ekar tom. Ett bra förslag är att avgöra för hur mycket pengar man skall lägga på att spela Lotto var månad och sedan strikt hålla sig till det. Tilläggas bör att Lotto veckolotto är det säkraste att spela med hänsyn till spelmissbruk. Dom farliga spelen sker i realtid, som Bingo (ja, kanske det farligaste) och enarmade banditer, idag kallas dom vanligen slotmaskiner.

Lotto spelas inte bara i Sverige, men termen är relativt svensk. Den förekommer också utomlands men på engelska är termen Lottery mer begagnad.

Man kan rätta lotto raden vid TV4s livesändningar på onsdagar och lördagar, men oxå i efterhand på text-tv alternativt på internet. På lotto.se kan man i vilket fall som ogärna vare sig spela alternativt rätta lottoraden, men är man sugen på nya sportskor så har man kommit rätt.