Lötto lördag ger spänning och förväntan på lördagen

Lotto lördag säger man ibland när man syftar på att veckans lottoresultat presenteras på TV4. Lördag har minsann varit lottodagen ända sedan Svenska Spel började med Lotto år 1980 men på efterföljande år har man dragningar även på onsdagar så egentligen kan man om man ofta lirar på Lotto även säga lotto onsdag. Om man missar livedragningarna på lotto lördag så kan man kolla sin lottorad i efterhand på allehanda sajter, bl a på svenska spel.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.

Lotto är en konstruktion av Svenska Spel samt har funnits sedan 1980. Lotto går ut på att man gissar vilka nummer mellan 1-35 som kommer att dras följande onsdag eller lördag, siffrorna man väljer måste komma i rätt följd. Får man alla rätt så kan man vinna riktigt stora pengar, men summorna varierar från vecka till vecka.

Man kan när man fyller i sin lottorad också satsa Jokern och lyckas man pricka in både lottoraden och Jokern så vinner man Lotto Jackpott, eller Drömvinsten, som det heta. Drömvinsten skänker i bestämmelse många miljoner kronor i avans samt är lottospelarens högsta dröm. Den största Drömvinst som betalats ut i Sverige vanns i mars 2010 och var på hela 214 miljoner kronor. Inte i närheten av vinsterna på OZ Lotto, ett börsnoterat företag i Australien där många svenskar spelar pga dom större vinsterna.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Lotto är en alldaglig spelform som inte kräver någon förkunskap, det handlar bara om vanlig tur. Detta betyder inte att folk inte har annorlunda strategier kring sitt lottospelande. Att spela Lotto är del i många personers livsstil och olika turnummer brukar användas. Ofta använder folk sina födelsedagar, sina barns födelsedagar eller andra viktiga datum som sina turnummer, eller så har de blott fastnat för någon viss nummer. Andra slumpar fram sina lottonummer eller låter personer i sin nejd välja vilka nummer de skall satsa på i hopp om att det skall ge tur. Andra använder spelbolagens slumpgenerator medan många spelar exakt samma rad varje vecka.

Vill man förbättra eventuella vinster på Lotto så skall man satsa Lotto system. Lotto system går ut på att man koncentrerar sina spelpengar på några få akt istället för att satsa på många annorlunda nummerkombinationer. Om man vinner så blir vinsten högre. Man kan förklara det såhär att om man sätter 9 kryss i ett endaste spelfält så lirar man med ett 8-raderssystem. Om den rad man har valt resulterar i 5 rätt så får man tre fjärdepriser och fem femtepriser. Om man istället lämnar in 8 enkelrader så hade man blott vunnit ett belöning. Lotto system kräver att man läser på en smula, men när man antagligen har fattat grejen så är det ganska festligt, samt att när man vinner så vinner man rejält!

Lotto lördags resultat presenteras varje lördag i TV4 kl. 19.55-20.00, det är alltså då man genomför veckans lotto- samt jokerdragningar i livesänd television.