LCHF på annorlunda vis

Idag, när LCHF och andra kolhydratreducerade dieter har blivit så otroligt populära, har tydliga förgreningar börjat bildas inom konceptet. Förut stod alla kolhydratnobbare eniga mot mobben av alla de som visade tvivel, men nu förekommer det en fullkomlig del halvfanatiska grupper inom LCHF oxå.

Fakir-LCHF

Detta är den mest extrema formen av LCHF för den består endast av exakt LCHF. Fakir går ut på att äta inget kolhydrater vilket gör att man i stort sett utesluter allt utom kött samt ägg. Inga mejeriprodukter, vegetabilier, nötter alternativt bär är tillåtna. Fakir kan man utöva ett tag, för att t ex gå ner i kroppsmassa snabbare alternativt ”deffa”. Det blir dock ganska enformigt och snart vill man addera lite mejeri samt grönsaker.

Strikt LCHF

Om man äter i enlighet med strikt LCHF så ligger kolhydratsgränsen vid 2 %. Äter man 2000 kalorier om dagen så får endast 10 gram av dessa vara från kolhydrater. Detta är en avancerad sak att nå samt allmänt finns det inte plats här för varken mejeriprodukter eller nötter utan endast någon grönsak.

Normal LCHF

Detta är den LCHF-variant som de flesta följer. Här ligger kolhydratsgränsen vid 5 % vilket för en genomsnittlig individ innebära 25 gram kolhydrater om dagen. Här finns plats för både någon mejeribaserad sås samt grönsakstillbehör. Ibland också en aning av någon LCHF godis.

Liberal LCHF

Här har vi den överst gränsen för vad som kan heta LCHF. Max 10 % av energiintaget får komma från kolhydrater vilket de facto innebära ca 50 gram kolhydrater vid en genomsnittlig kosthållning. Här kan man fläska på ganska bra med både mejeri, nötter samt grönsaker samt utrymme finns för både godis samt pizza, pasta o dyl. (LCHF-recept såklart!)

Vilken grad passar Dig?

När man är helt ny på det här med LCHF kan det kännas som en djungel och det endaste som absolut funkar är att prova sig fram. Kroppar funkar olika men att vara aktsam med kolhydrater fungerar för i stort sett alla, bara på en aning olika grad. Somliga går ned i kroppsmassa jättesnabbt, trots att de kör liberal LCHF, andra måste nästan fakira för att få dän de sista envisa kilona.

Naturlig vs konstgjord LCHF

Ett övrigt mycket omdebatterat ämne inom LCHF är det här med att begagna sötningsmedel, glutamat och andra E-ämnen samt artificiella aromer.

Förena sidan anser att man äter i enlighet med LCHF för att det är så hälsosamt och artificiella ämnen rimmar dåligt med hälsa.
Andra sidan tycker att en LCHF-diet kräver tillsatser för att man skall idas förtära i enlighet med modellen för alltid, eljest är den för begränsande. Man vill hava sina Sucralose-droppar i kaffet eller sina smakessenser i frukostyoghurten. Man vill kunna baka sötsaker till fest och inte sitta vid bjudningar utan chans att ta smaka allt gott. Njuta livets goda – för LCHF är i mycket ren lyxmat så varför inte göra det ännu godare. Vill Du veta mer Klicka Här

Sucralosedroppar, kaffearomer, bordsvattenaromer och vispgräddearomer totalt fria från kolhydrater och kalorier, men fullsprängda med briljant smak finns att köpa under varumärket Aromhuset från www.allt-fraktfritt.com