Låna olika böcker – även dom senaste och ljudböcker – helt kostnadsfritt på biblioteket via nätet

Låna böcker från biblioteket – helt gratis!

Har du köpt en roman för kanske 100-150 kr och så visar det sig vara skräp? Nu är det slut med detta.
Låna de senaste böckerna – i princip alla böcker – totalt avgiftsfritt. Läs dom på en läsplatta där skärmen imiterar papper samt inte lyser.

Kass bok? Sluta läs, det har inte kostat något

Testvinnaren iRiver Story HD Wifi Bibliotek läsplatta gör det lätt och smidigt att koppla upp sig mot biblioteket och ladda ner litteratur – totalt avgiftsfritt!

Med iRiver läsplatta kan du lätt låna hem din favoritbok direkt över internet.

Ladda ner en e-bok eller lyssna på en ljudbok med strömmande ljud. Allt du behöver är ditt lånekort på något av de anslutna biblioteken.

Så här går det till:

1. Gå till bibliotekets webbsida.

2. Installera gratis e-boksläsare om du skall låna en e-bok.

3. Välj rubrik samt fyll i dina lånekortsuppgifter.

4. Ladda e-boken alternativt börja lyssna på ljudboken. Du måste vara uppkopplad när du lyssnar på ljudboken.

Här kan du läsa mer om hur du gör för att låna e-böcker & ljudböcker hemifrån:

Låna böcker avgiftsfritt hemifrån

Varför låna e-böcker samt ljudböcker?

– läsplattan är intjänad på mycket kort tid

– låna böcker som talböcker

– förinta dåliga böcker utan att förlora pengar varje gång

– snabbt och enkelt att låna

iRiver läsplatta väger ca 200 g samt är 9 mm tjock. Den 6 tum stora skärmen har HD-upplösning med 16 gradig gråskala samt 768 x 1024 pixlar.

Den rappa 800Mhz iMX-processorn gör att sidbytena blir snabbare än vid vanlig bokläsning. Med den inbyggda bokmärkesfunktionen blir det enkelt att snabbt börja med läsningen.

Läsplattan har som standard flera språkval för menyerna (svenska, engelska, norska) och det finns smarta funktioner som t.ex. 8 annorlunda textstorlekar att välja mellan.

iRiver har ett standardminne på hela 2 GB (rymmer ungefär 1400 romaner) samt vill man bygga ut minnet så går det bra med vanliga standardminne (SD/SDHC-minne) opp till 32 GB.

Batteriet vid full laddning räcker till ungefär 14000 sidvisningar. Med den medföljande USB kabeln laddas iRiver på ungefär 4,5 timmar.

Läsplattan stödjer de vanligaste förekommande formaten som t.ex. pdf, epub, txt, fb2, djvu, ppt, pptx, XLs, xlsx, doc, docx, hwp.

Levereras komplett med USB-kabel och snabbstartsguide.

iRiver Story HD Wifi Bokbuss – Bäst i test i Pc Allmän, April 2012

Köps bäst på allt-fraktfritt.com

Låna e-böcker & ljudböcker hemifrån helt avgiftsfritt

Bibliotek betyder “boksamling” och det kan finnas i individuell samt offentlig miljö. Ett allmänt bibliotek tillhandahåller förutom böcker nuförtiden de flesta typer av media som tidningar, tidskrifter, talböcker, ljudböcker, e-böcker, cd, video, dvd, noter och Internet. Dessa litteratur samt de andra medierna finns ibland endast till förfogande för att läsas eller lyssnas på på plats.

Vanligt är emellertid att biblioteksanvändaren även får låna hem medierna utan kostnad och för en begränsad tid. De svenska kommun- samt folkbibliotekens verksamhet regleras igenom bibliotekslagen. Det vetenskapliga studiet av bibliotek samt dess verksamhet sker i det tvärvetenskapliga ämnet biblioteks- samt informationsvetenskap.

En läsplatta är en elektronisk läsenhet (e-bokläsare) som är utformad för att göra läsning av digitala böcker så behaglig som möjligt. Den ser ut ungefär som en vanlig bok och man läser direkt på dess bildskärm. Huvudsyftet med läsplattor är läsning av e-böcker men flera modeller har handledning för media samt nätverksfunktioner.

Även om man kan läsa e-böcker på surfplattor bör de inte kategoriseras som läsplattor, då de har andra funktioner än en läsplatta. Till skillnad från surfplattor har läsplattor i regel en skärm av elektroniskt papper som bland annat skall göra läsningen behagligare för ögonen.