Konsumentverket agerar när Betsson missbrukat sin makt så att en person sjuk i spelberoende spelat bort sex miljoner

Spelbolaget Betsson utnyttjat sin maktställning över en kund med spelberoende.

Betsson är anmäld till konsumentverket av en man som varit spelmissbrukare I sju år. Spelberoendet ökade och ökade under 4 år tills mannen helt förlorade kontrollen över sitt liv och sin ekonomi. Under denna tid utsattes han av Betsson för agressiv marknadsföring att spela mer och mer.

Mannen har spelat med högre och större insatser, upp till 220000 kr per dygn. Mannen spelade bort 6 miljoner kronor. Jag hade VIP-status hos Betsson och ansågs som en av deras bästa kunder, skriver mannen.

Under spelander skickade Betsson epost till honom, ofta flera i veckan eller dagligen, samtidigt som han blev uppringd vid vinster och för att få specialerbjudanden. Mejlen innehöll bonuserbjudanden, mestadels med krav på att bonusen skulle omsättas mellan 10-35 gånger. Spelandet måste som regel göras inom en kort tidsperiod.

Då spelberoende är en psykisk sjukdom har ett spelföretag en maktställning över konsumenten, anser Konsumentverket. Konsumentverket bedömmer att Betsson utnyttjat sin maktställning över den spelberoende konsumenten så han spelat bort 6 miljoner kronor.

Spelreklam får icke utformas på ett alltför påträngande sätt säger Konsumentverket. Särskilt utsatta grupper i samhället får icke selekteras ut för denna typ av reklam. De mejl som har skickats till mannen bör enligt konsumentverket kunna falla in under begreppet “annat aggressivt påtryckningsmedel” i marknadsföringslagen. Genom spelarens spelmönster insåg Spelföretaget betsson, eller borde ha insett, att mannen var spelberoende, konstaterar konsumentverket.

Då trenden har gått allt mer mot onlinespelande betyder oxå att spelföretagen erhållit fler sofistikerade metoder att spåra varje spelares transaktioner. Konsumentverket anser att spelföretagen har stora möjligheter att upptäcka spelberoende online.

Nyhetsföretaget Siren har begärt att få en kommentar av Betsson utan framgång. Detaljerad artikel finns på http://www.dagensmedia.se/marknadsforing/konsumentverket-ryter-till-mot-betsson-6807116

Fler och fler Betssonproblem dyker upp på Nätet

Konsumentverket är långtifrån alena om att ha bekymmer med Betsson.

Reklamwebben i Svedala driver oxå sin kamp mot Betsson som de har ett krav på femton miljoner på.
Ytterligare information på http://reklamwebben.com.

På diverse spelarsajter på nätet poppar det upp varningar för Betsson, att Betsson ej är att lita på och att det kan vara risk att inte få sin vinst ifall man verkligen skulle vinna en jackpott. Detta är icke en sajt, snarare hundratals.

Spelare som vägrats få utbetalt sina vinster förekommer på Konsument Europa. För att spela hos Betsson måste kunden godkänna ett finstilt villkorsavtal på cirka 30 sidor. Då detta är gjort, som regel utan att konsumenten ens läst texten, har Betsson rätt att när man vill beslagta spelarens samtliga pengar och vinster ifall man så vill.