Kan smaksatt kolsyrat mineralvatten göra dej fet?

Alla har hört om att det är livsnödvändigt att få tillräckligt med vatten att inmundiga.

Folk kräver omfattande mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner ska funka adekvat, men de större folk anser möjligheten att dra i sej bägare alternativt bägare efter mugg med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder vari vatten inte är någon bristvara som i Sverige.

Flera folk vänder sej till mer spännande drycker, som bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med fluid per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna ana?

Kan det antagligen till samt med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten faktiskt kan orsaka uppsvälldhet samt viktökning är totalt enkelt falskt, så man man vara totalt lugn och fortgå inmundiga kryddad karboniserat bubbelvatten.


Klicka för mer info.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten alternativt läsk, vari gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Dessutom kan kolsyragasen agera helt tvärtom att du känner dig mätt och belåten fortare och detta skulle faktiskt kunna tillföra dina ansträngningar att viktnedgången.

Men låt oss eftersöka den reella viktboven

Men medan bubbelvatten i sig är totalt ofarligt och möjligen bäst för din hälsa, dricker de mesta människor ej det i sin tvättad form.

Vanlig läsk har en ansenlig och fruktansvärd mängd socker och kalorier.

Också lightläsk, med inget kalorier per portion innehåller potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det är några smaksatta drycker som är lite bättre, man behöver helt lätt själv avsyna dryckens natriumhalt och art av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart val till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det framkalla autentisk och ganska kraftig viktökning.

Men visste man detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare utav läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som naturlig fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt utav dem) för Livsmedelsverket fick ge dem korrekt i att ren fruktjuice har lika mycket socker som dricka.

Man uppskattar att en burk Coca Cola har kolhydrater som motsvarar cirka tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar tyst om är apelsinjuice har “goda” vitaminer samt mineraler som fattas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin alternativt äpple, alternativt en butelj Mer, får man i sej analoga

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito gäller för ett bägare Oboy, bestående utav mjölk och 4 teskedar chokladpulver.

Också i mjölk med tillsatser

En milkshake på McDonalds ger kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull skänker dej ej blott vingar, utan också åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man idag önskar dricka kolsyrat mineralvatten för att njuta av dess roliga, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig vana att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej bildar någon viktökning.