Kan jag lita på handdesinfektion?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Fungerar verkligen handdesinfektion?

Den frågan hör man ställas då och då. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! De flesta menar att HANDSPRIT inte biter på VIRUS.

cononavirus

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

Du kan använda tvål hemma istället. Många experter säger att handsprit mot virus inte hjälper.

Några av våra vanligaste virus tål handsprit. Det är till exempel känt att desinfektionssprit inte biter på alla typer av förkylningsvirus, influensavirus eller vinterkräksjukan.

alcogel

Dessa klarar sig och man kan bli smittad. Då vill man inte också bli coronasmittad. För att döda alla smittor krävs en vattenbaserad handdesinfektion som Forte eller Smittstopp.

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Gör så här för att desinficera ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Handdesinfektion är ingenting utan bra rutiner. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Du måste alltid tvätta händerna. Det här är något du bör ta för vana att göra. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Vill du ha ett virusskydd av rang så måste du tvätta händerna ofta. virusskydd Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Inget bra med andra ord.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Det kan vara i ditt hem såväl som på jobbet där många människor rör sig varje dag.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Det kan minska smittan. Forskarna säger att coronavirus kan leva länge på vissa ytor. Om du sprayar plasten med antibakteriell spray får du ordning på problemet.

Arbeta in en rutin för handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.