Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Många svenskar har fått upp ögonen för den nya smittan på senare tid. Många köpte handsprit på apoteket med förhoppningen att detta skulle ge ett fullgott virusskydd. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Det gäller särskilt mot corona.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Oftast finns det mycket bättre alternativ till handsprit apoteket. Många har fått uppleva att desinfektionssprit inte har fungerat som man trott.

handtvål

Om du använder handsprit ofta så kan du få problem med huden. Handsprit kan vara obehagligt att använda i längden.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Det är ju mycket smartare att välja en antiseptisk tvål som är mild mot huden och som verkligen tar död på coronavirus och andra smittor som vanlig influensa.

Genom att köpa en alkoholfri bakteriedödande desinfektion vet du att den är skonsam mot dig. Det kan vara bra att ha katjonisk handdesinfektion hemma också.

Glöm inte att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Mycket är vunnet med en bra antibakteriell handtvål.

Om du har barn är det en annan sak. Skolan är en vanlig plats för bakterier och virus, det är lätt att bli smittad. Man måste se upp. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Det är en god vana att ha inomhuskläder. Kläderna är nog inte smittade då. Du kan använda bakteriedödande spray om kläderna är kontaminerade.

Man kan spraya grönsaker och frukt. Inget virus i världen står emot den sprayen. IONplus och Holistic är bäst.

Spraya med antibakteriell spray för att få god ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Du kan bruka ytdesinfektion för att se till att viruset inte följer med hem. Viruset kan fastna på matkassar.

Alla måste hålla samma rutiner. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Tänk inte bara på badrummet. Tvål fungerar lika bra i köket. Det är bättre än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.