Jag skall köpa en ryggspruta så det blir enklare att lägga på bensalkonklorid med flatstråle

Här har jag ränt fram samt tillbaka med en rostig vattenkanna. Förmodligen har det sett lite smålöjligt medan jag på en stege försökt att vattna väggen alternativt försökt få taket att växa.
Mera normalt hoppas jag när jag vattnat våra buskar, om än ej helt Acceptabelt.

Men numera vill jag hava tag i en ryggspruta, med manuell pump alternativt om priset är vettigt en eldriven – men var finner man bra ryggsprutor att beställa på nätet?

Varenda bensinmack, varuhus äger drällvis av elektriska högtryckstvättar som numera verkar ha blivit slit-och-släng produkter med sina låga priser.
Men medan man som vi äger en liten sommarstuga, nästan bara en kolonilott, där styrelsen för området sedan många år bestämt att det ska vara “sladdlöst”.

Jag äger tre, alternativt egentligen bara två favoritprodukter som jag använder ganska flitigt – alternativt i lillstugan, endast en om jag skall vara noga.
När vi köpte sommarhuset så var det mesta inte i synnerhet bra skött, antagligen hade de tidigare ägarna tröttnat på att sköta husen och tomten.

Det var mycket grönt, men ej alltid där det skulle vara. Taket, staketet, väggarna, gångarna, dammen, vindskyddet, hammockens dynor samt tak och även en hel del buskar var gröna där dom ej borde vara det.

Hemma så sköter jag villans hustak med samt norrvägg med Fulstopp – som tar bort husets mossa och alger(om det blivit något en aning). När ytorna är rena sprayar jag med Tvärstopp så står de sig de sig i många år utan mer insatser från min sida. Där har jag en Kärcher, så det går fort och enkelt.

På grund av detta skriver jag att det bara egentligen är en gunstling i lillstugan, för Ful- och Tvärstopp kommer ej fram så ofta.

Men det gör min absoluta favorit i sommarstugan; Bensalkonklorid.

Billig samt mycket effektiv alg- påväxt- bakterie- virusdödare. Det är nästan som på TV- reklam där de fuskar när dom visar hurdan effektivt något är.

Jag “vattnar” växter, buskar, den lilla vattendammen (som inte äger lite fiskar längre), jorden som finns våt och på samma fason som en del av gångplattorna ligger i ständig skugga, ringsvamparna – överallt där det dyker opp mikroväxt utav något art håller jag rent med Bensaltensid.

Det kostar oss nästan ingenting för flaskan jag köper innehåller en 50% lösning som blandas ned till enbart 32 ggr. 1 liter späds ut till 32 liter – det räcker i evighet.