Hur man skyddar sig mot ID-kapning

Att bli av med sin identitet kan självklart vara oerhört förfärande för de allra flesta. En del kanske ens inte tänkt tanken att det kan hända. Tack vare internets frammarsch har identitetskapning blivit både lättare samt vanligare.

ID-kapning är ett oerhört allvarligt brott som kan förorsaka med förödande konsekvenser för den som drabbas. Det vanligaste är att den drabbade har blivit av med kapital på kontot eller att man helt tvärt blir skyldig att betala i retur på ett lån som ID-kaparen har tecknat.

Med tanke på att det finns mängder av sätt att kapa en identitet på och för otaliga skilda syften så finns det självfallet mängder av olika sätt att skydda sig på. Vore det inte bra med en sammanställning över de flesta bra sätt att skydda sig på? Med hjälp av boken ”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” som är skriven av Gert Strand kan man bli expert i hur man skyddar sig mot identitetskapning. Det är en bok som kan bidra till enorm trygghet i vardagen.

Det är verkligen en ovärderlig bok med tanke på vilken gigantisk skada som kan besparas. Den kan rädda en från att flera bedrägliga försök ska lyckas. Det bästa av allt är att den är gratis. Boken finns nämligen att läsa som e-bok som tillhandahålls av landets alla bibliotek som har plattform på nätet.

Faktum är att det finns mängder av skilda metoder att skydda sin identitet på än att bara vara diskret med hur man sprider sin personliga information. Ibland är det tyvärr inte tillräckligt och andra faktorer kan spela roll vid en eventuell kapning. Då spelar det ingen roll hur försiktig man har varit med spridningen.

”Hur man skyddar sig mot ID-kapning” ger oerhört vida information om fenomenet ID-kapning. Till exempel så framgår att den profil som löper störst risk att drabbas av ID-kapning är den medelinkomsttagare i åldern 25-40 år som saknar betalningsanmärkningar. En uppmaning som ges för den profilen är att samverka med grannarna i den utsträckning det är genomförbart. Främst för att förebygga vittjning av brevlådor.

En ID-kapare kan nämligen mycket väl agera utanför internet för att fiska information som sedan kan utnyttjas i jakten på att exempelvis länsa konton med assistans av webben. Inom de allra tryggaste bostadsområdena finns det risk att en ID-kapare försöker stjäla information. Det gäller då för grannskapet att komma överens om olika spaningsrutiner. Alla tillåtna medel bör tillämpas. Som exempelvis att notera okända bilars registreringsskylt.

Ett annat exempel som framhävs i boken är vikten av exklusiva lösenord. Det tycks kunna betonas hur många gånger som helst med tanke på att många människor fortfarande använder sig av samma lösenord till åtskilliga olika tjänster på internet. På sin höjd att en del människor växlar mellan två annorlunda lösenord.

Att utse simpla lösenord så att vi lättare kommer ihåg dem är fel och näst intill dumdristigt. En blandning av stora samt små bokstäver inklusive siffror är att föredra. Det konkreta tipset som ges i ” Hur man skyddar sig mot ID-kapning” är att man bör framställa en krypterad Excellfil med alla sina lösenord. Den lösenordsskyddade filen sparas på datorn, vilket innebär att endast ett enda lösenord behöver memoreras.

Läs boken omedelbart. Att läsa den direkt på skärmen är endast några få knapptryck bort. Den innehåller mer djupgående information och självfallet mängder av ytterligare tips. Det bästa av allt, den är gratis.