Hur kan man ta bort dålig lukt från fötter och skor

Fotsvett blir vanligare under vinterhalvåret när det är svårare att lufta fötterna. Det kan även fortgå på sommaren.

Men det är inget att skämmas för. Om du vill göra något åt illaluktande skor så kan du testa att ta bort dålig lukt med en spray som är till just för detta. Säg ajöss till dålig lukt.

ta

Genom allt-fraktfritt.seerbjuder 2 sprayer. Den ena varianten heter Luktstopparen och kan användas på kroppen. Eliminerar svettlukten i 10-12 timmar.

Det går inte att göra något åt gamla skor

Det är ingen ide att försöka rädda slitna skor. Men du ska veta att även den här typen av skor kan behandlas med luktborttagare. Men oftast är det nog ingen större ide.

När färgen försvinner från skorna är det nog ett tecken på att det är dags att skaffa nya. Allt har ett bästföredatum. Det gäller även skor. Använd bara luktborttagningsspray på skor som du fortfarande tycker om att ha på dig.

Nu är det enklare än någonsin att ta bort dålig lukt

Viss spray är mot röklukt annan mot svettlukt. Alla produkter är inte lika säkra att använda. När du väljer en sort som Luktstopparen så kan du lita på att det inte kommer att vara farligt. Du kommer inte att skada varken dig, eller dina skor.

Om du vill nå bäst resultat ska sprayen användas direkt i skon. Du sprayar ett enkelt lager. Det är det enda som behövs. Vänta en stund innan du använder skorna igen så att sprayen kan verka. Sedan känner du ingen svettlukt mer.

Orsaker till svettlukt som inte går bort

Om du använder dig av en bra spray för att ta bort dålig lukt men ändå känner att det stinker så kan det finnas fler anledningar till lukten. Ibland kan det vara strumporna som ställer till det. Om de är av 100 % bomull så är chansen större att du slipper lukt.

Byt strumpor ofta. Byt en gång om dagen. dålig lukt dödare En del byter strumpor flera gånger per dag och det är klart att det är något som gör att skorna inte blir lika utsatta för svett. Om du kan byta två gånger per dag så kan det vara ett bra sätt att motverka svettlukten på.

Även fötterna måste tas om hand. Tvätta gärna fötterna när du duschar. Vid stora besvär kan man spraya Luktstopparen direkt på fötterna och låta torka.

Illaluktande skor som behandlas med spray fortsätter ju att lukta om fötterna inte behandlas.