Hjälp att få mot artros i fötterna

Det är rätt vanligt att man talar om artrosen som en förslitning av leder men detta är inte en bra benämning för det får det att låta som om detta är en sjukdom som uppstår av att man har slitit på kroppen. Även ifall det är så att man kan få artros i fötterna då man har utsatt dom för alltför stora påfrestningar under en längre tid så är det relevant att inse att det finns mer som påverkar.

Glukosamin bild

Man kan ju även bli stel i lederna av andra skäl än just artros och det är viktigt att få en god diagnos av den stelhet och den smärta som man upplever innan man sätter in någon form av behandling av artros. Idag så finns det artros hälsokost samt artros naturläkemedel som är till för att hindra det centrala problemet med den här sjukdomen nämligen att brosket i lederna förstörs snabbare än vad det åter produceras.

Artros i fötterna

Det är vanligtvis kvinnor som klagar på att stortån inte längre är lika rörlig som förr. Detta kan ju bli bekymmersamt om man har skor med hög klack där man lägger stor vikt på den främre delen av foten. Det är inte så att artros i fötterna måste anträda på ett akut sätt med grav smärta. Det man kan se generellt sett för den här folksjukdomen är att den kan smyga sig på och inleda som en känsla av orörlighet för att sedan övergå i värk. glukosamin för hästar

I och med att det rentav inte är så att artrosen är detsamma som slitage av leder så är det betydelsefullt att förstå att den behandling artros kräver inte innebär att man ska sitta still. Med en kombination av smarta artros kosttillskott och uppbyggande sjukgymnastik så kan man komma långt.

Men åter igen, det är betydelsefullt att befästa att det minsann rör sig om artros fötter kan drabbas av och inte om ett annat tillstånd som psoriasisartrit som har liknande symptom.

Möjlig behandling

Den artros fötter kan utsättas för kan vara besvärlig därför att vi är så beroende av att kunna gå och stå på ett normalt sätt. Det går inte att bota den här sjukdomen men med rätt behandling så kan man bromsa den och även mildra besvären som uppstår.

Det finns många studier som visar att glukosamin kan ge den lindring som man är ute efter. Detta beror på att glukosaminet har en smörjande verkan och att det dessutom kan skydda brosket och påverka återuppbyggnaden på ett bra vis.

Med kosttillskott som kombinerar glukosamin med msm som har antiinflammatorisk effekt så kan man komma långt, men liksom med allt annat här i livet så är det relevant med ett helhetsperspektiv. För att behandla artros i fötter så behöver man leva på ett hälsosamt vis, fortsätta röra sig och dessutom ta hjälp av en bevandrad sjukgymnast för att känna till hur man ska träna. När man väl får helheten så kan man komma ifrån kortison och andra mediciner för att istället använda sig av mer naturliga alternativ såsom glukosamintillskott samt msm (organiskt svavel).