Hemligheterna bakom LCHF-dieten

LCHF – gott och hälsosamt!

Är du LCHF-frälst pga alla de goda effekterna dieten gett dej i form av viktnedgång, balanserat blodsocker och försvunnet sockerbegär? Välkommen till en enorm förening!

Kanske känner du dej likväl en aning nedstämd för att du bara äter ägg, kött samt sås, morgonmål, lunch och middag och känner att matbiten i livet – trots att du äter gott – har blivit för limiterad och upprepande.

Sötsuget är förvisso frånvarande, men det vore likväl mysigt att alltemellanåt få förtära en god efterrätt, eller att kunna ta en bröd till frukost, istället för ägg eller yoghurt som valet för tillfället står emellan. Inga problem.

Saker man saknar samt vad man kan hava som substitut

Att få bre ett tjockt lager smör och toppa den med en aptitlig skinka alternativt salami på en saftig macka är för många något av det bästa som finns. När man blir LCHF:are försvinner den upplevelsen, det är något man får godkänna – ta det goda med det onda, så att säga. Alternativt?

En aning avhängig på hurdan strikt man är med LCHF så kan man hitta mängder av annorlunda brödrecept på internet samt i särskilda LCHF-kokböcker som faller inom ramarna för LCHF. Man byter ut det kolhydratrika vetemjölet mot saker som mandelmjöl, kokosmjöl, kruskakli, psylliumfröskal m.m. Det är jättegott att tillsätta fröer och nötter av annorlunda art samt krydda med brödkryddor. LCHF-bröden är mycket mer smakrika samt massiva än vanligt bröd samt när man har vant sig vid detta så är det omöjligt att gå tillbaka till smaklöst, svampigt franskbröd.

Bakverk och andra godsaker

Godsaker då? Det finns hur mycket möjligheter som helst här! Med sötningsmedel som Stevia och Sucralose (bäst av dom alla för det smakar som riktigt socker) kan man skapa fantastiska recept på allt från tårtor till bakelser, kakor, bullar och god. Mörk choklad fungerar i små mängder samt nötter är alltid bra i sötsaker. Ischoklad är högkakoa-choklad, kokosfett och sucralose – smakar likadant. Friterad camenbert med rårörda lingon – byta sockret mot StröSöt från allt-fraktfritt.

Vanliga favoritefterrätter bland LCHF:are inkluderar tiramisu, cheesecake, negerbollar, pajer samt glass. Blott fantasin sätter stopp samt där den sätter stopp tar alla nya fenomenala LCHF-kokböcker oh internetrecept vid.

Aromhuset smakämne för vispgrädde gör vispgrädden så aptitlig att man kan förtära den med sked. Vill man söta såfinns det Sukralos på droppflaska – smakar som socker för det är gjort av socker – men 600 ggr sötare. Aromhuset har sockerfria läskkoncentrat – tom. sockerfri sockerdricka. Sockerfri Cola smakar bättre – mycket bättre – än Cola light. Ischoklad kan göras på högkakao choclad + Sukralose. Pizza – man äter det godaste och kastar brödet eller en fraktion det. Entrecote med Pommes – dän med pommesen.
Man lever bra som LCHF:are….

Istället för pasta

Istället för pasta kan man använda de kolhydratsfria Shiratakinudlarna som nuförtiden oxå finns i risvariant, alternativt så kan man använda sig av något av de många suveräna pastarecepten som florerar på nätet. Som substitut för pommes frites kan man fritera kolrot, rotselleri alternativt fänkålsrot. Eller varför inte lite Camembertost man värmt i micron så den börjar rinna.

Smaksättare och aromer

För att smaksätta sitt kolsyrade vatten måste man testa Aromhusets små essenser, de finns i över 25 smaker som alla skänker fräschör och piff till ens bubblor helt utan att addera några kolhydrater. Näst godast är Vikingsodas – sedan kommer AGA:s, men litet sortiment.

Smaksatt kolsyrat vatten är godare än smaklöst samt dessa aromer har större urval samt “mer” smak än Loka och Ramlösa. Har man egen läskmaskin (kolsyran är billigast på Ö&B, därjämte från miljövänliga Vikingsoda) så blir det dessutom billigare. Klart godare för man kan ställa in både kolsyremäng och smakstyrka helt som man vill ha det. Läs mer här

Aromhuset har också färgglada smaksättare till vispgrädde som funkar utmärkt oxå till yoghurt samt vill man hava en aning arom av choklad, hasselnöt eller vanilj så finns det kolhydratsfria kaffearomer att smaka. Aromhuset har suveräna produkter för LCHF-anhängare, till riktigt bra priser. Aromhusets urval går att köpa på www.allt-fraktfritt.com.