Har du provat Pommac?

Att testa läsk är kul. Du kan bjuda in till fest och prova det då. Om du har en läskmaskin är det enkelt att göra egen Pommac. Vissa kan inte känna någon skillnad på Pommac och Champis.

pommac

Att du inte känner skillnaden beror inte så mycket på själva läsken som på det faktum att du kanske inte är så insatt i hur det ska smaka. Det är kanske inte så viktigt ändå? Så länge det funkar att dricka så är det väl inget att bry sig om?

Pommac är som en smak av Sverige

Pommac är ganska enkelt att peka ut i blindtest. Det här är en smak, och en doft, som är lätt att känna igen. Men du behöver inte köpa läsken på flaska för att känna smakerna.

Det går lika bra med läskkocentrat. Champis heter då Fruktis, finns på allt-fraktfritt.SE och tillverkas av Aromhuset.

Du kan göra Pommac och Champis hur du vill. Välj fritt. Blanda som du vill med koncentrat. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Välj också hur mycket kolsyra du vill ha.

Det företag som kan detta bäst och gör de överlägset bästa produkterna är Aromhuset. De har levererat i 30 år. Andra större företag som AGA kan inte konkurrera på lika villkor då butikerna pressar priserna.

Vikingsoda valde en annan väg. De tog upp fajten med Aromhuset. De fuskade med produkterna och använde billigare alternativ.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller 80% mindre socker än sockersötat läskkoncentrat, som t. Du blandar 1 + 7 delar. Blandningen är så koncentrerad att det endast behövs någon deciliter av koncentratet.

Koncentrat med smak

Det vatten som säljs i butiken är ingenting mot det du har hemma i kranen. Du får en mycket intensiv smak. Man skulle nog säga att detta är nyttigare än läsk. Julmusten till trots.

Aromhusets koncentrat smakar ännu mer. Först är sockret reducerat med 80%. Därefter har man tillsatt vattenlösliga kost-fibrer för att motverka det socker som finns kvar.

På så sätt slipper man de riktiga sockerbomberna. För frukten innehåller kost-fibrer.

En Sodastream ger dig nästan oändliga möjligheter. Då kan du göra klassiska smaker som Pommac hemma. Kör sedan ett blindtest.

Vi kan läsk i Sverige. När nära nog resten av världen hade 4-5 smaker fanns här bryggerier med 30 smaker. Vi kan än i Sverige. Detta trots att Pripps numera ägs av Carlsberg.

Sockerdricka skapas av päron och citron. Du kanske känner till att Saturnus var tidigt ute? Idag är det Aromhuset som för smaken vidare.

Champis och Pommac är de närmaste konkurrenterna idag. Båda är fruktchampagne. Alla känner inte till att Champagne är ett vindistrikt. Fruktis och Champis är samma sak när det kommer till läskkoncentrat.

Fruktsoda ska lukta lime och citron. Den finns överallt men Pripps var nog bäst. 7UP är inte alls samma sak.

Julmust är en annan typisk svensk, skummande svart läsk. Det finns många olika varianter av cola men Coca cola är nog den mest kända. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic är typiskt svensk, god som både läsk och drinkmixer. Innan bryggeriernas dagar såldes all läsk på apotek. Pripps har hållit på kvaliteten.

Så testar du läsk

Bjuda in lite folk som vill ha kul. Sätt på en lång mössa som går ned över ansiktet. Du bjuder sedan på tre olika sorters dricka. Säg varumärket.

Det kan bli riktigt fascinerande om smakerna är nära varandra. Låt alla smaka. När alla har smakat så får de leverera sin dom.

Berätta resultatet av testet när alla svarat. Pommac kommer vara en av de läskfabrikat som flest svarar rätt på. Du kan göra det till en tävling. alkoholfritt bubbel Du kan ha en flaska läsk som förstapris.

Du kan bjuda på Pommac eller Champis hur som. Det blir förnöjsamt och säkert också mycket gott!