Grädde och yoghurt med smak av melon

En av två nykomlingar från Aromhusets kategori för vispgräddearomer är Melon som gjort succé ute i handeln. Vispgräddearom med smak av Melon skänker grädden god, saftig smak av melon samtidigt som den ger färg åt grädden oerhört piggelingrön. Detta är en förträfflig produkt att nyttja till allt från tårtor och bakelser som till den naturliga morgonyoghurten.

Det är Gert Strand ABs framgångsrika varumärke Aromhuset som kommer ut med de två nya smakerna för vispgrädde, Melon och Banan. Banansmaken var självklar, dels för att den gula kulören behövdes i sortimentet, men framför allt därför att banansmaken är så älskad och praktisk i flera varierande sammanhang.

Melon är en exotisk frukt som inte alls är lika allmänt använd som bananer är, men dess söta, mjuka arom är alltid uppskattad av stor som liten. Man ville skapa en arom med grön kulör och omgående valde man att göra en vispgräddearom med smak av Melon som sista nykomling för denna gång. Valet var förståndigt för melonaromen är fullständigt ljuvlig! Smaken känns så fräsch och ljuv på samma gång och har man väl börjat äta av den så är det svårt att lägga av. En favorit är att blanda 2 ml vispgräddearom Melon i morgonyoghurten och därefter droppa ner en droppe Sucralose och röra om ordentligt. En ljuv, smakfull frukost som man står sig länge på och inte ett uns av onödiga kalorier eller kolhydrater får man i sig.

I en tid där allt fler vill intaga allt färre kolhydrater är sug på kolhydratfria sötsaker hög och med Aromhusets vispgräddearomer blir det plötsligen så lätt att baka mumsiga sötsaker som tårtor och glass utan att peppra dem med sockriga ingredienser. Det finns en rad recept på LCHF-vänliga tårtbottnar att baka och med vispgräddearom Melon från Aromhuset kan man dekorera tårtan med klargrön, melonsmakande vispgrädde – MUMS!

Aromhusets produkter finns bl a att inhandla på www.allt-fraktfritt.com och när man handlar Aromhusets varor så medföljer en mindre doseringspipett. Doseringen som gäller för vispgrädde är 3 ml arom per 2 deciliter vilket i praktiken medför en halv flaskkork arom per deciliter. Man ska akta sig för att överdosera eftersom det kan lämna märklig bismak, men man kan gärna experimentera med mindre doser för mildare smak och svagare färg. Det går också finemang att mixa aromerna för att skapa andra kulörer och spännande smakkombinationer.

En flaska visgräddearom med arom av Melon består av 30 ml essens och räcker följaktligen till 2 liter grädde vilket är mycket grädde. Positivt är att Aromhusets smakessenser för grädde, kaffe och bordsvatten är små och därför inte tar någon som helst plats i skafferiet. De är dryga och extremt prisvärda, det är helt klart värt att köpa på sig några olika smaker av varje slag.

Barnen blir glada av Aromhusets vipgräddearom och sinnena tillfredställda och aromen kommer förmodligen bli en storfavorit bland smaksättarna på hyllorna i handeln såväl som i svenskarnas skafferier.

Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv göra underbara bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets Melon vispgräddearom är sannerligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.