Glukosamin är ett effektivt kosttillskott

Det finns glukosamin i mat och då först och främst i havets läckerheter.|Det finns glukosamin I den mat vi äter och kanske allra mest I fisk och skaldjur. Om du äter mycket skaldjur så får du i dig det här ämnet men då man får besvär med leder så kan det vara så att man behöver mer och då kan det bli aktuellt med glukosamin kosttillskott. Kroppen producerar eget glukosamin men denna framställning minskar med ålder, vilket kan medföra underskott på ledvätska.

Glukosaminet är vetenskapligt belagt som ett kroppseget ämne som vi sannerligen behöver i korrekt mängd. Det påverkar nämligen vår brosktillverkning och har dessutom en smörjande verkan på leder.

glukosamine bild

Man kan satsa på det glukosamin apoteket erbjuder eller välja en annan glukosaminprodukt som man finner online i hälsokostbutiker. Så länge som det rör sig om en vara som är godkänd i Sverige så kan man lita på att den är pålitlig att använda sig av. Det känns ännu säkrare om den är svensktillverkad.

Glukosamin har nyligen klassats om från kosttillskott till läkemedel i Sverige. De glykosamin som finns i hälsokosthandeln är fodertillskott för djur med de enklare stadgar för produkt, hygien och kontroll detta innebär. Utom en, Gelest glukosamin. Gelest glukosamin för djur är exakt samma produkt de säljer som kosttillskott till människa i de länder där Glukosamin är klassat som kosttillskott alternativt naturläkemedel, tex. UK och Tyskland. Produktion under svensk livsmedelskontroll, HACCP och Egenkontroll, det enda som skiljer är etiketten.

Glukosamin mot artros

Det är många som väljer glukosaminet som en okonstlad artros medicin och det beror på att ämnet har en förmåga att lindra samtidigt som det angriper problemet med minskad framställning av brosk samt stelhet i leder.

Ifall man vill behandla artros och atrosvärk så kan man ta glukosamin kosttillskott 1,5 gram dag eller mer och det här är också en form av medicinering som finns för djur i pulverform. Oavsett om det är ett djur alternativt en människa som ska behandlas för artros så är det mycket viktigt med korrekt dosering och viss uthållighet. Det kommer nämligen ta 3 veckor innan man ser glukosaminets verkan, den tid det tar tills det inte längre är för lite ledvätska.

Vad är det bra för?

De främsta fördelarna med glukosaminet tycks vara att det ger lederna en smörjande effekt. Ifall man har problem med stelhet till följd av att ledvätskan har försämrad kvalitet och brosket inte tillverkas i så stor mängd som behövs så kan det göra ont.

Därutöver så är stelhet något som kan leda till att man inte klarar av helt vanliga saker som att gå i trappor alternativt utföra arbetsuppgifter på en dator. Genom att få tillbaka rörlighet och få smärtlindring så får man livskvalitén tillbaka.

Rätt dosering

Det är alltså inte så komplicerat att få i sig mer av glukosaminet men man ska akta sig för att överdriva och för att själv ställa en diagnos om sjukdomar som artros. Även om det glukosamin apoteket och hälsokostbutiker i Sverige säljer är naturligt och säkert så finns det gränser för hur det kan användas. De studier som visat fina resultat har doserats 1500 mg/dag (1,5 gram). Apotekets tabletter rekomenderar 2 tabletter dag, det behövs alltså 2,5 för att uppnå 1500 mg.

Innan du beställer en burk så ska du vara otvivelaktig på att detta verkligen är något som du behöver och att det inte kommer att påverka annan medicinering som du kanske får för andra sjukdomar. Det kan vara förståndigt att tala med en doktor alternativt dietist innan man börjar använda sig av glukosamintillskott och därutöver så ska man hålla uppsikt över hur kroppen reagerar på detta. glukosamin bästa pris. Rent generellt så påverkar detta kroppsegna ämne inte någon annan medicinering. Man kan ta allting på en gång eller fördela under dagen.

Med rätt dosering så kan man se flera fördelar och till och med en preventiv verkan mot besvär med leder. Extra intag av glukosamin kan definitivt vara skillnaden mellan orklös kropp och en kropp full av kraft.