Garnera tårtan med banangrädde!

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med arom från banan har massa användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande böjd. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla plan. Aromhusets gräddarom med smak av banan är sannerligen intet särfall. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten skarp arom från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är perfekt att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den hamnar på tårtan. Det medför självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Givetvis äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än enbart till grädde. Många gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga sund, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak från banan.

En pava gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock resultera i aningen egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och bubblaren Melon som blir alldeles grön i kulören. Allihopa är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första plats vad gäller nytta.

Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går även att förena för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite inom en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och oerhört dramatisk grön kulör.

Gräddaromerna från Aromhuset blir extra användbara när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med två nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så är det möjligt att få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv tillverka underbara bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillägga en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.