Förkylningstider? Då är det hög tid att plocka fram dina små flaskor med eteriska oljor.

Du visste förmodligen inte att eteriska oljor inte bara doftar gott, de kan påverka din hälsa också. Det är faktiskt så att man med eteriska oljor kan desinfektera luft och på så vis skapa en bättre miljö särskilt under förkylningstider. Olika växter ger olika dofter till eterisk olja.

vad

Ganska vanligt är att olja utvinns ur olika frön eller blommor, men det kan även utvinnas ur rötter. Oljornas dofter används som de är eller i fallet med aromterapi för att ge ökat välbefinnande och hälsa. Det går att använda oljorna i matlagning som doft och smaktillsatser men vanligare att de används till godis.

När det blir snuviga tider så kommer eteriska oljor väl till pass

Det är just då näsan har täppts till av en förkylning som man kan komma att behöva oljorna med dofter som mest. Om du använder eteriska oljor för att förbättra ett rums luft kan tipset att använda levande ljus vara bra. Doftolja kan ha olika dofter som har med olika årstider att göra men här är det också så att våra egna referenser påverkar hur vi uppfattar en doft.

När det är mulet, kallt och man just har fått en förkylning i närheten av sin julledighet kan kanske doften från en eterisk olja som doftar pepparkakor kännas hemtrevligt.

Att ha en liten flaska med eukalyptusolja till hands och sniffa på kan vara en utmärkt ide i förkylningstider. Prova att sätta till några droppar av eterisk olja till din vanliga blomspruta och spraya lite runt hemma i de olika rummen. Andra dofter som kan vara bra vid en förkylning är pepparmint, mint och citron.

Göra aromterapi själv med eteriska oljor.

Man behöver inte gå till ett proffs på aromaterapi för att ta till vara på de goda effekter som man kan få av ekologiska eteriska oljor. Vill du ge eller ha en äkta ekolisk behandling är det enda du behöver en bra olja som bas och den eteriska olja du föredrar. essential olja pris. Det är ganska fantastiskt att några droppar doftolja i en basolja tillsammans med massage kan ge en sådan positiv effekt.

Olika eteriska oljor kan ha vitt skilda egenskaper som kan påverka resultaten vid aromterapi, lär dig dessa först. Det är tre eller fyra dofter du alltid bör ha hemma; Lavendel, rosmarin, jasmin och även pepparmint. Alla dofter kan mixas men var lite försiktig så de inte ger en dålig effekt

Pepparmyntsolja och jasmin är populära att använda till aromterapi och att ha i badvattnet. Tänk på att oljan är ett koncentrat och ska inte användas direkt på hud. Dosera rätt så den etersiska oljan är ofarlig.

Du hittar de bästa doftoljorna på lite olika sätt.

Ibland kanske man är osäker på en doft och vill provlukta. Vissa eteriska oljor som jasmin, lavendel och rosmarin är redan så kända att de flesta kan redan deras dofter. Då kan man tjäna på att handla online där man får bästa priserna för oljorna.