Finns det något fungerande medel mot artros?

Den som plötsligt var morgon märker av uppenbara besvär med stela leder kan ha drabbats av artros. Om man får det konstaterat att man har artrosen i en viss del av kroppen alternativt kanske på flera ställen så undrar man självklart om det finns medel mot artros som funkar.

Det kan kännas en aning trist att man idag inte kan bota artros men det här betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och värk för resten av livet. Ju tidigare man kan fastställa att man har sjukdomen desto bättre. Med rätt medicin för artros så kan man både mildra värk samt bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

Bästa glykosamin bild

Medel mot artros som funkar

Ifall det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som ger smärtstillning och som dessutom är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är inget som man kan hålla på med hur länge som helst och det ultimata är om man redan från början kan använda sig av säkra kosttillskott som innehåller ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och dessutom ge lindring av ont.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat fungerar för att smörja leder samt ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge än bättre verkan. Man kan ta msm och glukosamin var för sig, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, lindra smärta och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i varje fall minskar atrosvärken.

Korrekt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara besvärligt att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger måhända lockar. Men det är angeläget att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i skilda kroppsdelar och det är viktigt att man får en behandling av artros som är bestående och säker. Både msm är ämnen som ska och måste finnas i kroppen, det är bara för lite vid hård belastning, träning eller pga. ålder eller kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “skall” det ta många veckor innan man ser resultat och då kanske man får intrycket av att medicinen inte funkar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ca 3 veckor

Det gäller att komma ihåg att man inte helt kan bota artros och följaktligen så kanske man alltid kommer att erfara viss stelhet och emellanåt smärta. För att kosttillskotten ska få större effekt så kan man förbättra kroppen med träning och också se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan gå in och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är också ett bra sätt att behandla artrosen på.

Glukosamin såldes tidigare som atros kosttillskott samt naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Flera handlar därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra regler under Jordbruksverket.

Det finns ett särfall, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av utbildad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma produkt säljs i England, Tyskland och andra EU-länder som kosttillskott för folk. Endast etiketten skiljer. glukosamin i mat.

Ultimata artros medicinen

I och med att det finns lite skilda preparat samt medel mot artros så kan det löna sig att testa sig fram. Kombinationer kan också vara smarta men kom ihåg att ge det alltid som krävs för att verkligen bedöma om en viss artros medicin funkar eller inte. Tillsammans med strandnypon samt musselolja så är glukosamin ett givande medel mot artros.