eMagento internetbutik är en web-shopp utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är kanske skandinaviens bästa webshop. Webbutiken finns i gratisvariant samt hyrs ut – vanligen dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webbapplikation för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den programmerades av Varien (nu Magento Corporation) med bistånd av kodare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är baserad på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra info.

Magento Community Release är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men du hittar många firmor i Norden som sysslar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda Multisite Magento kan ha obegränsat antal Magentobutiker på egna internetdomäner.

Magento går också att koppla till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Likaså finns plug-in som lägger all information i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att frakthandlingar och fraktbokning sker automatiskt och tiden går ner från timmar till fem-tio minuter.