eMagento internetbutik är en internetbaserad shop utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen sveriges bästa web-shop. Shoppen finns i gratisvariant samt saluförs – som regel dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webplattform för e-handel som lanserades 31 mars 2008. Den utvecklades av Varien (nu Magento Incorporated) med hjälp av kodare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra info. Vill Du läsa mer: http://emagento.se

Magento Community Version är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men du hittar många firmor i Sverige som sysslar med detta.

Magento tar tid att lära sig men är väl värd besväret. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda application kan ha obegränsat antal web-butiker på egna internetdomäner.

Magento går dessutom att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Likaså finns plug-in som lägger all information i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att fraktsedlar och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till 5-10 minuter.