Egentillverkad lakrits I hemmet

Laktits är det otaliga som gillar och lätt blir sugna på. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som också kallas för salmiak.

lakritsfabrikenlakritspannacotta

Använda lakritspulver för att skapa eget lakritsgodis

Det är klart att du kan skapa ditt eget lakritsgodis hemma. Det här är inte så besvärligt som man kan ana. Man kan rentav få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det förstås att ha korrekt redskap. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

Det finns ytterligare efterrätter och godis som man kan göra med den här smaken. Har man endast lakritspulver hemma så kan man hitta på en hel del och ta favoriter och revidera dessa till lakritsvarianter. Det här kan man göra till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som likaså får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en vinnare koras.

Om du inte vill göra egna lakrits recept så kan du hitta dem online

Ifall du icke har så mycket fantasi och helt enkelt icke förstår hur vanlig kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås även se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till stor hjälp.

Det är mycket sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Av och till så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och detta finner man hos hälsokosten. Men ifall det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det således om ett salt.

Underhållande att frångå traditionella recept och våga satsa på något avvikande

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta oupphörligen men faktum är att det finns mycket kvar att förfina inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka upptäcka nya kombinationer. Var inte rädd att prova, salt och sött går även bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen.

En ingrediens som man icke behöver vara rädd för att bruka

Eftersom att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att gilla smaken endast för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så kan hända man ska vara lite aktsam med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och ej alls som godis.