Egentillverkad lakrits I hemmet

Man behöver endast börja prata om lakrits för att det abrupt ska smaka en aning salt omkring läpparna. Men sanningen är förstås den att äkta lakrits ej är salt. Man tar fram lakritsen från lakritsroten men det godis som vi svenskar är så galna i är saltlakrits och den får man fram med hjälp av lakritspulver som tas fram på konstgjord väg och som även kallas för salmiak.

Använda lakritspulver för att göra eget lakritsgodis

Det är klart att du kan tillverka ditt eget lakritsgodis hemma. Detta är icke så svårt som man kan anta. Man kan faktiskt få fram lakritspengar samt annat som ser proffsigt ut men då gäller det självklart att ha rätt arbetsredskap. Egentligen så är det ej svårare än som så att man gör en kola med lakrits extrakt för att få den salta lakritssmaken.

köpa

Det finns fler efterrätter samt godis som man kan skapa med den här smaken. Har man enbart lakritspulver hemma så kan man improvisera en hel del och ta favoriter och göra om dessa till lakritsvarianter. Detta kan man åstadkomma till ett slags event där man bjuder in vänner samt familj som också får laga eget godis så att man till sist kan ha en lakrits provning där en segrare koras.

Ifall du inte vill göra egna lakrits recept så kan du finna dem online

Om du icke har så mycket fantasi och helt enkelt ej begriper hur ordinär kola ska bli till lakritsgodis så finns det mycket hjälp att hämta online. I matforum så delar folk med sig av egna lakrits recept och du kan förstås också se filmer på hur det hela går till vilket kan vara till rejäl hjälp.

Det är väldigt sällan som man behöver rålakrits för att följa recept. Stundvis så kan man behöva ett lakritspulver som kommer från lakritsroten och det här finner man hos hälsokosten. Men om det är så att det ska vara salmiakpulver så handlar det alltså om ett salt.

Festligt att överge traditionella recept och våga satsa på något udda

Man skulle ju kunna tro att vi svenskar som är så tokiga i lakrits äter detta ständigt men faktum är att det finns mycket kvar att förbättra inom nischen lakritsgodis. Med en aning lakritspulver i skafferiet så kan du pröva dig fram och försöka finna nya kombinationer. Var icke rädd att prova, salt och sött går också bra ihop. Det hela handlar om sammansättningen. recept med lakritspulver

En ingrediens som man inte behöver vara rädd för att använda

I och med att lakritspulvret är en så pass billig ingrediens så kan man gott experimentera med det. Har man svenskar på besök så är chansen god att de kommer att uppskatta smaken bara för att den är salt och påminner om lakrits. Har man däremot påhälsning från utlandet så möjligtvis man ska vara en aning försiktig med den här smaken. I många andra länder så kan nämligen salmiakgodis och även saltlakritsen verka som alltför mycket och inte alls som godis.