Druvsocker ger dig ork omedelbart när du är i behov av det

Det är en utbredd missuppfattning att druvsocker samt normalt socker är samma sak. Om du gissar att druvsocker, som är en glukos, också kallas dextros har du helt rätt. Det här är en enkel sockerart som benämns med formeln C6H12O6. Om man behöver en energikick så är det klart att man kan äta något sött, men det finns fördelar med att välja druvsockret då det ger en mycket snabbare effekt än vanligt socker. Det är just på grund av detta som den som tränar mycket kan se en fördel med dextrosen direkt innan ett träningspass.

Druvsocker är en energikick.

dextros

I vissa situationer kan det krävas extra energi. Det kan ske då man behöver studera inför ett prov, då man ska jobba långa timmar eller då man behöver köra ett träningspass trots att man känner mer för att bara lägga sig på en soffa. Då kanske räddningen kan komma i form av druvsocker istället för godis eller en massa mat..

Det är bra att veta skillnaden mellan bukfyllnad och energikick. Det är inga stora mängder socker vi talar om, ett litet piller dextros ger dig energin åter.

Skulle man inte minst lika gärna förtära vindruvor ifall man vill få dextros i sig?

Jodå, det går alldeles utmärkt att äta vindruvor för att få i sig druvsocker. Kruxet kan vara att man måste pressa i sig en mängd druvor för att få i sig samma mängd som i ett litet piller. Druvsocker är garanterat ett helt naturligt socker och skapat med fotosyntes. Ett klart bättre val än godis eller vanligt socker är detta alternativ.

Koncentrerad glukos i tablettform är ett smidigt och enkelt sätt att justera sitt blodsocker. Doktorn rekommenderar vid lågt blodsocker “Ät snabbt upp fyra kilo druvor.” Ett par tre teskedar pulver i vattenflaskan du har till träningen räcker.

Alternativ för att finna druvsocker i en affär är en e-shop.

Det går snabbt att hitta olika bra druvsockerleverantörer. På nätet kan du i lugn och ro söka efter just det druvsocker du vill köpa och ofta fraktfritt. Det finns 1 kg påsar på nätet där priset är riktigt bra.

Köp flera paket så inte ditt eget lager tar slut. Det här kan också vara smart att göra inför en resa då man vet att det kan behövas lite extra energi då man kanske ska ge sig ut på fysiska strapatser.